Hlavní obsah

Rada: Do Belfastu jedeme s respektem, ale ne se strachem

Konec zkoušení, jde do tuhého. Reprezentaci čeká start kvalifikace mistrovství světa 2010, kterou zahájí v Severním Irsku. Ve čtvrtek trenér Petr Rada oznámil dvacítku fotbalistů, se kterou se vydá dobýt Belfast. Češi by rádi navázali na vydařený test v Anglii. „Chceme odehrát kvalitní utkání, které nám zaručí bodový zisk ze soupeřova hřiště,“ řekl novinářům Rada.

Článek

Ve vašem výběru nechybí nejlepší český hráč letošního ME Libor Sionko. Je už v pořádku?

Sionko měl dlouhodobé zdravotní problémy. Mluvil jsem s ním od Anglie asi sedmkrát, je připravený nastoupit.

Totéž platí i pro Martina Fenina, který chyběl v Anglii?

Ano, ale Martin bude v sobotu k dispozici jednadvacítce. Dohodli jsme se s trenérem Kotrbou, že jim pomůže v důležitém kvalifikačním utkání v Turecku.

Zranění jsou stále tvůrci hry. Zlepšila se situace ohledně Marka Matějovského?

V Anglii jsme se bavili, ale nadále je stejný stav. Marek velké problémy necítí, ale klub stanovil delší dobu léčení. Na to má právo. Během týdne nebo čtrnácti dnů by měl jít na magnetickou rezonanci.

S míčem začal trénovat kapitán Tomáš Rosický. Kdy by se mohl připojit k reprezentaci?

Tomáš opět začal s balónem, ale přišla reakce při prudkých změnách směru. V tomhle týdnu má speciální trénink a bude muset ještě balón vypustit. Podle lékařů léčba probíhá jak má. Několikrát v týdnu s ním telefonuji a Tomáš je pozitivní. Čeká na zelenou, až bude moct začít trénovat s prvním mužstvem. Jak bude zdravý, nebude v nominaci chybět.

V posledních dnech změnili působiště Kadlec a Baroš. Máte z toho radost?

U Milana Baroše byla největším problémem částka. Dnes není tolik klubů, které mohou podobně vysokou přestupní částku zaplatit. Pro Milana je dobře, že změnil působiště. Jakýkoliv přestup do kvalitního týmu je cesta dopředu. Jsem rád, že přestoupil. Galatasaray je špičkový klub. Měli bychom mu přát, aby se mu dařilo. Jak jsem říkal, dívejme se dopředu a hledejme pozitiva. Kadlec byl asi s klubem dohodnutý už před vypadnutím Sparty z Ligy mistrů. Leverkusen je kvalitní tým a jako u Milana Baroše o něj stál trenér. Je to také krok dopředu.

Jaký bude start kvalifikace v Severním Irsku?

Je to nepříjemný soupeř, což jsme viděli v minulé kvalifikaci, kdy doma porazili Španěly. Má nejlepšího střelce minulé kvalifikace Healyho, což je nepříjemný hráč. Na ostrovech se málokdy vítězilo. Ať v klubech nebo reprezentaci. V kvalifikaci jsou ale důležité body, které vám zaručí postup. Jedeme tam s respektem, ale ne se strachem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články