Hlavní obsah

Larsson se v 37 letech stal kapitánem švédských fotbalistů

STOCKHOLM

Sedmatřicetiletý švédský fotbalista Henrik Larsson, jenž už v minulosti dvakrát ukončil reprezentační kariéru, se nečekaně stal kapitánem národního týmu. Zkušený útočník Helsingborgu tak v této roli nahradil o šest let mladšího Fredrika Ljungberga, který po mistrovství Evropy v mužstvu Tre kronor skončil.

Článek

Larsson, jenž prošel velkokluby typu Celtic Glasgow, Barcelona a Manchester United, byl rozhodnutím trenéra Larse Lagerbäcka překvapený. "Myslel jsem si, že si vybere někoho, kdo má v nároďáku větší perspektivu," uvedl vítěz Ligy mistrů z roku 2006 pro televizi SVT.

Larsson hraje za švédskou reprezentaci s přestávkami od roku 1993 a zúčastnil se už šesti velkých turnajů. Jeho prvním představením v roli trvalého kapitána bude sobotní úvodní kvalifikační utkání proti Albánii, které bude shodou okolností jeho jubilejním 100. v reprezentaci.

"Dokud mě bude kouč potřebovat, budu k dispozici," uvedl Larsson, o něhož se v letním přestupovém období zajímalo více zahraničních klubů. "Sezóna ve Švédsku a můj kontrakt v Helsingborgu končí v listopadu. Pak se uvidí," dodal střelec 37 reprezentačních gólů.

Reklama

Související témata: