Hlavní obsah

K marodům přibyl Ujfaluši, ale Radu z toho hlava nebolí

KUNICE

Momentální situace ve fotbalové reprezentaci sice úplně ideální není, ale ze zdravotních problémů Svěrkoše, Jankulovského a nově i Ujfalušiho nemusí mít trenér hlavu bolavou. „Hlavní slovo budou mít samozřejmě doktoři, ale do středečního úvodního kvalifikačního zápasu v Belfastu by měli být všichni tři v pořádku,“ byl před páteční odpolední přípravou v Kunicích přesvědčen Petr Rada.

Článek

Pobyt na štiřínském zámku se v sobotu dopoledne naplní, čtyři dny nerušené přípravy v odlehlém kunickém azylu rovněž. Rada využil každého dne a každé tréninkové minuty, aby se věnoval se svými svěřenci kondici, nácviku rychlosti, ale také standardních obranných situací, jež dělaly mužstvu v přípravném duelu v Anglii neskonalé problémy.

Trenér poslouchal i hráče

„Vyslechl jsem i názory hráčů a shodli jsme se, že je zbytečné přecházet k osobnímu bránění. V Belfastu zůstaneme u zóny, proti nesmlouvavým a tvrdým Irům to však bude vyžadovat chodit do osobních soubojů i za cenu rizika,“ shrnul Petr Rada resumé přípravy, která probíhala na hřišti i u videa.

Test, který nebude úplně optimální

Na pražském Strahově si bude mít v sobotu odpoledne od 17 hodin v modelovém duelu s ligovými Českými Budějovicemi možnost ověřit, co všechno se mu podařilo s reprezentací nacvičit a jak si hráči berou k srdci úkoly a partituru, kterou jim rozdal. „Až tak úplně optimální zkouška to ale nebude, protože Svěrkoše, Jankulovského a navíc i Ujfalušiho, jenž má drobné problémy s podkolenní šlachou, budu šetřit,“ přiznal reprezentační kouč.

Z jejich absence a zapadnutí Jankulovského a Ujfalušiho do mužstva přímo v Severním Irsku však starosti nemá. „Žádný handicap to není ani pro mančaft, ani pro ně. Oba už mají něco za sebou a protože se organizace naší hry nijak měnit nebude, v pohodě návrat zvládnou,“ je si jistý.

Kladrubský poletí i do Belfastu

Trochu horší to je s nedostatkem hráčů, který ho právě před modelovým zápasem s Českými Budějovicemi začal trápit. Zvláště, když mladého Martina Fenina poslal s jedenadvacítkou na kvalifikační duel této věkové kategorie do Turecka a zmiňovanou trojici hráčů chce na Strahově šetřit. Když navíc odpočetl dva náhradní gólmany, zbývalo mu jen čtrnáct hráčů. „I proto jsme povolali sparťanského univerzála Jiřího Kladrubského, který ovšem s námi zůstane a poletí s mužstvem i do Belfastu,“ vysvětloval reprezentační kouč Petr Rada před posledním tréninkem na parádním trávníku divizních Kunic kousek za Prahou.

Reklama