Hlavní obsah

Rada: Zápas nesplnil naše očekávání

Sobotní přípravný zápas fotbalové reprezentace s Českými Budějovicemi trenéra národního týmu Petra Radu příliš nenadchla. Jeho svěřenci vyhráli modelové utkání 1:0, ale kouč očekával od soupeře ofenzivnější představení podobné tomu, jaké zřejmě čeká na Čechy ve středu v Belfastu. „Představoval jsem si to trošku jinak. Chtěli jsme, aby Budějovice hrály víc dopředu. Tenhle záměr nám příliš nevyšel,“ připustil kouč.

Článek

Nebyla možnost hrát proti silnějšímu soupeři, než poslednímu prvoligovému celku?

Teď by se to tak dalo hodnotit. Budějovice měly zájem o zápas, i když ten náš záměr úplně nesplnil. Kdybychom měli Spartu nebo Slavii, byla by to větší kvalita. Oba tyto týmy se ale nyní soustředí na ligu a Pohár UEFA. Z tohoto pohledu by to nebylo vůči nim fér.

Co vám přesto duel napověděl s ohledem na kvalifikaci?

Vystřídali jsme všechny hráče. Chtěli jsme, aby měli v úmorném vedru stejnou zátěž. A my větší čas na občerstvení. Měli jsme i šance, bohužel jsme je neproměnili. Věřím, že v kvalifikačním utkání budeme důraznější a v koncovce přesnější. Nad některými okénky v obraně se musíme zamyslet.

Splnili zkoušení fotbalisté své úlohy?

Jsou to hráči, kteří na reprezentaci mají. O nominaci se poperou. Některé výkony stály za zmínku, některé věci nebyly optimální. Jsem s nimi ale spokojený.

Nejspíše vás potěšil i jediný střelec Slepička...

V klubu patří k nejlepším hráčům ve Spartě. A je vidět, že formu má.

Chtěl jste si otestovat standardní situace. Zaznamenal jste zlepšení?

Až ve třetí třetině při jedné z nich vyplaval hráč soupeře úplně volný. To bylo v důsledku toho, že jsme museli rozestavení měnit. Kdyby tam byl Ujfaluši, tak by sestava byla jiná. V takových přípravných utkáních si soupeř nějakou šanci vytvoří. Budeme se na to dívat, máme vše nahrané. Situace si rozebereme na videu.

Boje o MS 2010 startujete dvěma duely na hřišti největších konkurentů...

Začínat dvakrát venku je velice těžké. Skupina je ale rozlosovaná a nedá se s tím nic dělat. Musíme se připravit a zápasy v Severním Irsku a Polsku zvládnout.

Reklama