Hlavní obsah

Fotbalisté jsou v Belfastu, boje o MS začínají

PRAHA

Den D se pro české fotbalisty blíží. Už ve středu odstartují svěřenci trenéra Rady kvalifikaci mistrovství světa 2010, boje o postup na šampionát zahájí v Belfastu soubojem se Severním Irskem. To v sobotu prohrálo na Slovensku. Na ostrovech přivítalo fotbalisty chladnější počasí, oproti předpovědím neprší.

Článek

V úterý před polednem zamíříl speciál s národním celkem do Belfastu, kde národní tým přivítalo teplota 15 stupňů Celsia. Oproti předpovědím nepršelo, ale déšť se očekává pro středeční zápas.

Vpodvečer fotbalisté vyzkouší stadión Windsor Park, na němž pro ně o den později kvalifikační boje začnou. "Nesmíme dopustit, aby nám dali Irové vedoucí gól, protože bouřlivé publikum by je okamžitě dostalo do sedla a hnalo by je za výhrou," řekl novinářům brankář Petr Čech, podle nějž bude důležitý start duelu.

Trenéru Radovi přidělal vrásky zdravotní stav několika fotbalistů. Zatímco služby Václava Svěrkoše musel oželet a kanonýr Baníku se už vrátil do Ostravy, lépe to vypadá s oporami defenzívy Markem Jankulovskim a Tomášem Ujfalušim. Ujfaluši od pátku netrénoval, pondělní přípravu již absolvoval bez potíží. Menší potíže překonal i brankář Daniel Zítka. "Pár dnů klidu pomohlo," liboval si bek AC Milán Jankulovski.

Generálka českým fotbalistům vyšla, v Londýně byli blízko historickému vítězství nad domácí Anglií. Gól Joe Colea v nastavení zařídil remízu 2:2. V sobotním modelovém utkání zdolali reprezentanti České Budějovice 1:0. Severní Irové odstartovali kvalifikaci prohrou na Slovensku 1:2. "Náš soupeř v Bratislavě prohrál, takže v Belfastu se bude snažit nepovedené kvalifikační vykročení napravit," řekl Sport.cz asistent Jaroslav Šilhavý, který zápas sledoval.

Středeční zápas v Belfastu začíná ve 20:45, řídit jej bude Chorvat Bebek s krajany Petrovičem a Setkou. On-line reportáž z utkání můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články