Hlavní obsah

Fotbalisté hřiště ani soupeře neřeší, chtějí si odvézt body

BELFAST

Před třemi týdny byli čeští fotbalisté blízko ukončení neúspěšné série v Londýně, nyní chtějí v Belfastu po sedmi letech na Ostrovech opět vyhrát. Přestože jsou favoritem, na výhry proti Severnímu Irsku se pokaždé nadřeli. Ve Windsor Parku nebyl při posledním měření sil kvalitní trávník, ve středu má navíc pršet. „Přizpůsobíme se hřišti i soupeři, chceme si odvézt body,“ tvrdí bojovně kapitán Ujfaluši.

Článek

Před sedmi lety byl trenér Petr Rada coby asistent kouče Chovance u výhry 1:0, srovnání obou celků se brání. "Těžko porovnávat, je to dlouhá doba. Vyhráli jsme a rádi bychom to zopakovali. Týmu věřím a doufám, že podá kvalitní výkon,“ je optimistou trenér Petr Rada.

Starty kvalifikací českým fotbalistům vycházejí, neuspěli jen v úvodním souboji o mistrovství světa 2006 v Nizozemsku. Povzbuzením je výkon i výsledek z Anglie, čeští reprezentanti v Londýně v přípravě remizovali 2:2.

Agresivní ostrovní styl českému celku povětšinou nesedí, přestože většina z reprezentantů je ze špičkových evropských soutěží na důraz soupeře zvyklá. „Nemám obavy z přílišné agresivity domácích, náš tým je na to připravený. Nechceme se jenom uchylovat k bránění. Musíme se vyvarovat standardním situacím, které mají domácí velice silné,“ má jasno Rada.

Severní Irsko prohrálo na úvod kvalifikace na Slovensku, druhé zaváhání by pro domácí bylo velice nepříjemné. Irsko bylo nespokojeno s výkonem, který na Slovensku předvedlo. Jejich domácí bilance je ale o sto procent lepší. Jsou doma velice silní, hrají kombinační fotbal. Mají nepříjemného hrotového hráče Healyho. Připravíme se, ale chceme hrát aktivní fotbal a uspět,“ tvrdí Rada.

Středeční zápas bude řídit Chorvat Ivan Bebek, asistenty jsou Tomislav Petrovič a Tomislav Setka. Přímý přenos vysílá ČT2, výkop je ve 20:45 SELČ. On-line reportáž ze zápasu můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: