Hlavní obsah

Rada: Ve finální fázi jsme měli být odvážnější

BELFAST

Přivezený bod hodnotí kouč reprezentace Petr Rada jako zisk, přesto viděl na výkonu svých svěřenců v Severním Irsku negativa. Bezbranková remíza na úvod kvalifikace MS 2010 je dobrým startem, přestože čeští fotbalisté v ofenzívě příliš nebezpečných akcí neměli. „Nedotáhli jsme akce do závěru,“ našel po zápase důvod nuly v kolonce branek Rada.

Článek

Čeští hráči byli aktivnější, měli převahu, vyloženou šanci si ale nevytvořili. „Baroš měl šanci po centru Grygery. Do druhého poločasu se otočil vítr proti nám, chtěli jsme držet balón na zemi. A nenabízet standardky, které tu v minulých zápasech domácím vyhrály zápasy,“ popsal taktiku kouč.

V typicky ostrovním počasí, kdy trávník bičoval déšť a míč občas odfoukl silný vítr, museli být Češi opatrní. „Vliv měl i silný vítr. Ten byl největším nepřítelem fotbalu, jak bylo v některých situacích vidět. Byl nepříjemnější než déšť,“ upozorňoval reprezentační lodivod.

Ale vzápětí dodal, že jeho svěřenci měli být v ofenzivě důraznější. „Chybělo víc lidí do šestnáctky, i když celkově jsme byli nebezpečnější. Tým odvedl kvalitní výkon zejména v defenzívě. Ve finální fázi jsme měli být odvážnější, chtěli jsme chodit ve třech lidech do šestnáctky. Ale finální přihrávky nebyly tak přesné, jak by bylo třeba,“ mrzelo Radu.

V náročných podmínkách oběma celkům ubývaly síly, což bylo s blížícím se koncem více a více cítit. „Určitým hráčům docházely síly, Baroš toho hodně oběhal. Byl náročný terén, k tomu se přidal nepříjemný vítr. Domácí si vše ulehčovali dlouhým nakopnutím míče dopředu, což jsme my nechtěli,“ popisoval taktický plán trenér. Bod z hřiště týmu, který v posledních letech doma porazil několik favoritů, přesto Rada bere. „Vezeme z venku bod a jsme s ním spokojení. Přestože jsme přijeli pro tři.“

Reklama