Hlavní obsah

Kapitán reprezentace Ujfaluši: Kopačky z Barcelony jsem hodil do koše

Výprask 1:6 na Nou Campu od FC Barcelona. To byl první hodně nepříjemný zážitek kapitána české fotbalové reprezentace Tomáše Ujfalušiho v dresu Atlétika Madrid, kam v létě přestoupil z Fiorentiny. Na sraz reprezentace ale přiletěl v dobré náladě a s přáním dovést národní tým v nadcházejících dvou kvalifikačních zápasech s Polskem a Slovinskem ke dvěma vítězstvím.

Článek

Už jste vstřebal debakl Atlétika 1:6 v Barceloně?

Já jsem ho za ty dva dny zaspal. To bylo to nejlepší, co jsem mohl udělat. Moc už si na něj nevzpomínám... V každém klubu jsem zažil nějaký takový zápas. Když jsem hrál za Hamburk, prohráli jsme tuším 1:5 v Brémách a s Fiorentinou stejným poměrem s AC Milán. Jsem rád, že už to mám za sebou.

V Barceloně bylo za osm minut po zápase. Prohrávali jsme 0:3. Chyby jsme dělali všichni, i já byl u několika gólů. Trenér Aguirre vzal sice vinu na sebe, což jsme ocenili, ale všichni víme, že to bylo jinak. Mohli jsme si za to sami. Barcelona má jeden z nejlepších útoků, proti jakému jsem kdy hrál. Na druhou stranu, vyšel nám vstup do Ligy mistrů, tím jsem si splnil velký sen, že si ji mohu zahrát. Se svým úvodem v Atlétiku jsem až na tu kaňku spokojený.

Neobáváte se, že po takovém výprasku se vám může lepit na kopačky nervozita?

Na kopačky určitě ne, protože ty jsem krátce po zápase zahodil do koše. Byly už staré, tak jsem měl alespoň záminku se jich zbavit. Nervozita nehrozí, už jsem to hodil za hlavu. V tom je fotbal krásný, že za týden hrajete nový zápas a můžete si spravit chuť.

To vám určitě přišel reprezentační sraz vhod...

Já se těším na každý reprezentační sraz, protože máme dobrou partu, v níž je pohoda. Ale přiznám se, že na tenhle jsem se těšil obzvlášť. Rád si odpočinu od povinností v klubu.

Dokážete se asi vžít do pocitů sparťanů po pondělním výprasku od Slavie?

Určitě, u nich to bylo horší v tom, že derby je zápasem podzimu pro celou republiku.

Kalkuloval jste si tím, že by se kvalifikační zápas v Polsku nehrál?

Vůbec jsem o tom nepřemýšlel, i když jsem situaci sledoval. Věřil jsem, že se hrát bude.

Co víte o polském týmu?

Je velmi kvalitní, hodně ofenzivní. V únoru jsme s nimi na Kypru v přípravě prohráli 0:2.

S čím do Polska pojedete?

S jasným cílem tam vyhrát. To oni budou chtít také, neumím vyhodnotit, pod jak velkým jsou tlakem. Kolikrát pod tlakem hraje mužstvo lépe. Musíme se na ně dobře připravit. Potřebujeme tři body z Chorzówa a pak i z Teplic proti Slovincům. Kvalifikačních zápasů není až tak moc a my máme zatím jen jeden bod. Chceme a musíme oba nejbližší vyhrát.

Milanu Barošovi to teď střílí, dal sedm gólů ve čtyřech zápasech, přivezl si formu s sebou?

Tomu věřím stoprocentně! Já jsem vždycky říkal, že je gólový a určitě to opět dokáže.

Reklama

Související témata: