Hlavní obsah

Čechův start dál nejistý, ale Radu daleko víc děsí záloha

Zdeněk PavlisSport.cz

Alespoň malá úleva pro reprezentačního kouče Petra Radu. Fyzioterapeut Pavel Kolář by mohl dát do středečního kvalifikačního duelu proti Slovincům gólmana Petra Čecha do pořádku, takže k rošádě v bráně národního týmu by v kvalifikačním střetnutí na teplických Stínadlech nakonec dojít nemuselo.

Článek

Čechova absence by určitě ztrátou pro národní tým byla, Rada však panice nepropadá. „Docent Kolář je v permanenci, lékaři a maséři rovněž, aby se Čechův stav zlepšil,“ věří trenér, že o nejprominentnějšího pacienta jeho týmu je náležitě postaráno.

Ani trhlina ve svalu, ani hematom

Nejaktuálnější zpráva zvěstovaná mluvčím národního mužstva Lukášem Tučkem zněla totiž povzbudivě.  „Vyšetření pomocí magnetické rezonance vyloučilo rupturu i hematon v Čechově stehenním svalu,“ informoval lékařskou mluvou Lukáš Tuček, chtějící vlastně sdělit, že brankář nemá ve stehenním svalu žádnou trhlinu, ani krevní podlitinu. Pro trenéra určitě povzbudivá zpráva, i když...

„ ...i když o Čechově startu proti Slovincům rozhodne až jeho středeční aktuální zdravotní stav,“ dodával Tuček.

„I kdyby Čech snad přece jen nastoupit nemohl, žádného náhradníka povolávat nebudu. V kádru máme další dva brankáře Drobného a Zítku a po konzultaci s trenérem gólmanů Stejskalem bychom rozhodli, který z nich dostane přednost,“ nechtěl předbíhat dnům a hodinám příštím kouč Rada.

Čech v Teplicích netrénoval

Brankář Čech dostal samozřejmě volno, takže pondělní trénink na teplických Stínadlech vynechal. „S docentem Kolářem se věnuje rehabilitaci,“ zdůvodňoval jeho absenci Tuček.

Reprezentace se totiž v pondělí dopoledne přesunula do Teplic, kde se chystá na středeční třetí zápas kvalifikace proti Slovincům a kde trenér Rada počítá ztráty. A nejde jen o otazník nad Čechem, ale o zcela zdecimovanou středovou řadu. O  zraněné dirigenty Rosického, Matějovského a Poláka přišel reprezentační kouč už před kvalifikačním dvojblokem, po sobotě musí oželet i vykartovaného Kováče, jenž dostal v Polsku druhou žlutou a ve středu nastoupit nesmí.

Postesk Rady: Přílišný výběr není

„Zranění sice k fotbalu patří, ale záložníků nám vypadlo na můj vkus už přece jen moc. A teď ještě ztráta Kováče, který nastupuje na pozici, kde z hráčů, kteří máme momentálně na srazu k dispozici, zrovna přílišný výběr není,“ lamentoval Rada, panice však  nepopadal.

„Musíme si vystačit s  hráčským kolektivem, který v Teplicích máme. Budu se zřejmě rozhodovat mezi Rajnochem a Kladrubským, protože  musím vzít v úvahu, zda hráč nastupuje na stejném místě i v lize,“ odhaloval reprezentační trenér své myšlenkové pochody.

„Bude totiž moc důležité, aby si v s touto pozicí v duelu se Slovinci poradil,“ připomínal trenér Rada, který už měl prostudované všechny poznatky a informace, jež mu jeho špión Miroslav Jirkal přivezl z Mariboru ze sledování Slovinců.

Klid, i Slovinci mají jen jeden plusový bod,

„Musíme nad nimi vyhrát, abychom se nakopli k vítězné sérii. A rozhodně nemusíme panikařit z toho, že oni už mají sedm bodů a my jen jeden. Ziskem plusových bodů jsme na tom totiž stejně - oni mají jeden, my také,“ ordinuje Rada klid do řad svých svěřenců i už trochu nervózního fotbalového národa.

Reklama

Související témata: