Hlavní obsah

S vlastní hlavou nebojuji nikdy, tvrdí kapitán Ujfaluši

Zdeněk PavlisSport.cz

Moc dobře si uvědomuje, jak důležitý zápas českou fotbalovou reprezentaci ve středu vpodvečer na teplických Stínadlech čeká. Ve třetím díle kvalifikace o světový šampionát musí tým vedeným kapitánem Tomášem Ujfalušim nad Slovinci bezpodmínečně vyhrát, aby zůstal dál v postupové hře. „Nikdo nám to nemusí říkat, sami víme, v jaké situaci jsme,“ ohrazuje se před duelem Ujfaluši.

Článek

Nabouraná psychika a tlak, jemuž jste vystaveni, to vše se před utkáním omílalo ve všech pádech. Takže na rovinu - uvědomujete si důležitost zápasu se Slovinci?

Víme, že musíme za každou cenu vyhrát, je nám jasné, že do utkání se Slovinci musíme dát to, co nám chybělo v Polsku. Větší důraz, agresivitu, odvahu. Věřím, že jsme se na střetnutí dobře připravili, odvedeme maximum a po závěrečném hvizdu budeme spokojeni.

Takže údajný enormní tlak, jemuž jste vystaveni, si nijak nepřipouštíte, natož aby vás srážel a limitoval?

Z klubů jsme na něj zvyklí, i když ho nelze dost dobře srovnávat s tlakem, jemuž jsme vystaveni v nároďáku. Nevěřím však, že by někomu z nás svazoval nohy natolik, abychom proti Slovincům nepředvedli maximum.

Tím je tedy řečeno, že ani trenér Rada, ani jeho asistenti do vás nemusí hučet a zdůrazňovat: Teď přichází zápas, který zvládnout musíte!

O tom není třeba mluvit vůbec, protože všichni víme, v jaké situaci jsme. Celý tým jasně ví, že pouze výhra nás posune o krok dopředu.

Mimochodem – co vy sám jako kapitán? Bude to pro vás ve středu na Stínadlech boj se Slovinci, nebo s vlastní hlavou?

Já s vlastní hlavou nebojuji nikdy. Když nastupuji, myslím jen na to, abych odvedl maximum.

A bude maximum na Slovince, kteří jsou velkým překvapením naší kvalifikační skupiny, stačit?

Když nám to proti nim nepůjde herně, musíme si s nimi poradit jinak. Ale vyhrát musíme!

I třeba bez brankáře Petra Čecha, který je už po léta oporou a reprezentační jistotou?

Máme další dva kvalitní gólmany, takže v Čechově absenci bych problém neviděl, i když pravdou je, že ve spoustě zápasů nás podržel. Patří k nejlepším brankářům na světě, takže do poslední chvíle budu věřit, že nakonec přece jen proti Slovincům nastoupí.

Reklama

Související témata: