Hlavní obsah

Střelec Sionko chápal, když lidi pískali

TEPLICE

Libor Sionko se stal hrdinou. Svou hlavičkou rozhodl o hubené výhře nad Slovinskem. „Věděl jsem, že to nebude zápas o třech nebo čtyřech brankách,“ přiznal Sionko, který chápal i občasný pískot fanoušků.

Článek

„Je jasné, že lidi chtějí vidět góly a naše vítězství a ne to, když kazíme. Ale každý, kdo hrál někdy fotbal, tak ví, že jsou i zápasy, které se urvou jen díky bojovnosti a nasazení. Když jsem dal ten gól, říkal jsem si, že to musíme udržet i za cenu, že budeme kopat balón na tribunu,“ řekl český reprezentant. Dobře však věděl, že hlavně v první půli to bylo velké trápení. „Byli jsme pod velkým tlakem médií i veřejnosti a naše přemotivovanost byla asi až moc velká. Ale celkově by to asi bylo na hlubší rozbor,“ prozradil.

Za svou trefu byl rád, i když rozhodně nepatří mezi vyhlášené hlavičkáře. „Čekal jsem, že to tam od Marka Jankulovského projde. Udělal to fantasticky, já se dostal před beka a z takové blízkosti už jsem to musel dát,“ popisoval Sionko.

Zato v první půli v něm pořádně hrklo, když minelou vybídl do tutovky soupeře. „Musím poděkovat Danovi, že to chytil,“ chválil gólmana. „Výsledek je strašně důležitý. Kdybychom opět ztratili body, bylo by to hodně těžké. Pak bychom asi museli už všechno vyhrát. Tohle nás může nakopnout, ale nemůžeme tvrdit, že máme vyhráno.“

Těsně před jeho trefou chtěl trenér Rada poslat na hřiště Šírla. Sionko netušil, zda místo něj. „První půle nevyšla nikomu. Kdyby trenér o půli střídal kohokoliv, nikdo by se nemohl divit. Jsem rád, že jsem dostal důvěru do konce a trenér si taky snad nebude vyčítat, že mě tam nechal,“ usmíval se Sionko.

Reklama

Související témata: