Hlavní obsah

Brückner by mohl padnout už 7. listopadu

VÍDEŇ

Tlak na odvolání českého trenéra rakouské fotbalové reprezentace Karla Brücknera v Rakousku dále roste. Brückner by mohl "padnout" už na schůzce vedení svazu 7. listopadu, tvrdí v úterý deník Österreich.

Článek

Český trenér, který k mužstvu nastoupil teprve před dvěma a půl měsíci, se ocitl v palbě kritiky rakouských médií po porážce 1:3 se Srbskem v kvalifikačním utkání pro mistrovství světa 2010 na domácím hřišti minulou středu.

Funkcionáři včetně předsedy rakouského svazu Friedricha Sticklera však Brücknera opakovaně podpořili a žádali, aby mu bylo dopřáno více času. "Pokud ale budou žádat Brücknerovu hlavu zástupci jednotlivých zemských svazů, nebude ho schopen udržet asi ani Stickler. V přípravném utkání proti Turecku 19. listopadu by už mohl mužstvo vést někdo jiný," píše list Österreich.

"Všichni jsme Brücknera akceptovali, ale když je teď tvrdě kritizován, musíme o tom vážně diskutovat," cituje deník předsedu hornorakouského zemského fotbalového svazu Leo Windtnera. Vlivný šéf koncernu Energie AG stojí podle listu v čele nespokojenců, kteří žádají po posledních neúspěších rakouské reprezentace "vyvození důsledků". Navrhl mimo jiné i krácení prémií některým hráčům.

O angažování Brücknera rozhodli podle listu Stickler, generální tajemník svazu Alfred Ludwig a prezident rakouské ligy Martin Pucher. Zemští šéfové se o tom údajně dozvěděli až v den Brücknerova jmenování a ze zástupců ligových mužstev o tom prý věděl jen Pucher. Už to vyvolalo nevoli regionálních funkcionářů, stejně jako skutečnost, že Brückner se nedostavil ani na tiskovou konferenci, kde bylo jeho jmenování oznámeno.

Teď se kritika dále stupňuje a poukazuje se hlavně na to, že je stále nepřítomen, nezdržuje se v Rakousku a nekontaktuje zdejší trenéry. Jeho asistent Andreas Herzog soudí, že Brückner se nezmění a že to je dobře. "Jenže to může jeho konec jen urychlit," píše Österreich.

Reklama