Hlavní obsah

Odvolání Brücknera se nechystá, tvrdí šéf rakouského fotbalu

VÍDEŇ

Český kouč Karel Brückner by měl dál vést rakouskou fotbalovou reprezentaci, i když po jejích nezdarech v kvalifikaci mistrovství světa sílí hlasy volající po jeho odvolání. Za bývalým trenérem českého národního týmu dál stojí předseda rakouského svazu Friedrich Stickler, který si v červenci Brücknera k mužstvu vybral.

Článek

"Není ve funkci ani dva měsíce. Nemůžeme pořád vyměňovat trenéra. Musíme se podívat na to, jestli naše očekávání odpovídala realitě," uvedl Stickler ve středečním rozhovoru pro agenturu APA.

Brückner zahájil kvalifikaci slavnou výhrou 3:1 nad Francií, ale po následných porážkách s Litvou a Srbskem a remíze na Faerských ostrovech se stal terčem ostré kritiky. Stickler se s ním hodlá v nejbližších dnech sejít. "Chci znát jeho hodnocení a vysvětlení," řekl šéf rakouského fotbalu, který se k situaci národního týmu vyjádřil se zpožděním, protože se zdržoval v zahraničí.

"Ten vývoj je každopádně krokem zpět. Je to naprosto neuspokojivé a nepřijatelné. Viděl jsem mladý tým s velkým potenciálem, ale ten potenciál v kvalifikaci propadl. Jsem vážně zklamaný a rozezlený," konstatoval nespokojeně Stickler.

Sám se pustil do kritiky hráčů. "Kvalifikace začala velkolepě skvělým výsledkem s Francií, ale pak se to přetrhlo. Když chce někdo na mistrovství světa, tak se nemůže prezentovat tímhle způsobem," řekl svazový předseda.

Fotbalistům vyčítá především ztrátu bodů za remízu 1:1 na Faerských ostrovech. "Bylo tam špatné počastí, ale i tak jsme tam měli vyhrát. Před zápasem se Srbskem slibovali hráči zlepšení, ale já jsem ho neviděl. To mě hodně zneklidňuje," uvedl.

V rakouských médiích se dosud snášela kritika především na Brücknera, kterému vyčítají, že zůstává často doma v Olomouci a je málo v kontaktu s rakouským fotbalem. Někteří funkcionáři mají prý v úmyslu na zasedání vedení svazu 7. listopadu požadovat jeho odvolání. "Chápu jejich rozhořčení, ale ještě jsem od žádného kolegy neslyšel: Brückner musí pryč!" řekl Stickler.

Reklama

Související témata: