Hlavní obsah

Brückner přišel v rakouské reprezentaci o trenéra brankářů

Kouč rakouské fotbalové reprezentace Karel Brückner si musí hledat nového trenéra brankářů. Klaus Lindenberger, který dosud tuto funkci zastával, přijal nabídku vést v rakouské lize ASK Linec. Na lavičce momentálně šestého týmu tabulky nahradil odvolaného chorvatského kouče Andreje Panadiče.

Článek

Brückner by měl ještě v tomto týdnu jednat se zástupci rakouského svazu o tom, kdo Lindenbergera v realizačním týmu nahradí. Podle svazového sekretáře Alfreda Ludwiga by přípravu reprezentačních brankářů mohl minimálně dočasně převzít Otto Konrad, který plní stejnou roli u reprezentační jednadvacítky. "Ale konečné rozhodnutí je pochopitelně na trenéru Brücknerovi," řekl Ludwig agentuře APA.

V Linci se rozhodli pro výměnu trenéra po nedělní porážce 0:1 v Klagenfurtu, která byla pro tým třetí prohrou za sebou. Lindenberger se chce naplno věnovat koučování a vzdal se vedle působení v reprezentaci i funkce klubového viceprezidenta.

Jednapadesátiletý trenér v minulosti za Linec chytal. V rakouské lize oblékal jako gólman i dres Innsbrucku, s nímž získal dva mistrovské tituly. V roce 1990 se zúčastnil s rakouskou reprezentací mistrovství světa v Itálii. V základní skupině nastoupil i proti československému týmu, který vyhrál 1:0 díky brance Michala Bílka z penalty.

Reklama

Související témata: