Hlavní obsah

Radovy radosti a strasti před blížící se kvalifikací v San Marinu

Jan CíchaSport.cz

Poslední letošní kvalifikační duel o účast na mistrovství světa v roce 201 proti fotbalovému trpaslíkovi ze San Marina se blíží mílovými kroky. Samozřejmě že národ fanoušků bedlivě sleduje výkony adeptů reprezentace, trenér Petra Rada má z jejich výkonů a hry radosti a vrásky rovněž. Během uplynulého víkendu se v dobrém světle předvedli především zadní řady Čechem počínaje a Kadlecem konče.

Článek

Již 19. listopadu čeká českou fotbalovou reprezentaci poslední letošní zápas kvalifikace na MS 2010. Trenérovi Petru Radovi mohou dělat vrásky zranění několika hráčů. Potíže s lýtkem nepustily do hry gólmana bundesligové Herthy Berlín Jaroslava Drobného. Pouze na tribuně seděl stoper Atlética Madrid Tomáš Ujfaluši, jehož stále trápí poraněný stehenní sval. V péči lékařů nadále zůstává i záložník belgického Anderlechtu Jan Polák.

Naopak radost musel mít Rada ze 100. vychytané nuly v dresu londýnské Chelsea v podání reprezentační jedničky Petra Čecha i dobrého výkonu Daniela Zítky, jenž svými zákroky pomohl k výhře Anderlechtu. "Jsem moc rád, že jsem to dotáhnul na stovku nul, a o to více mě těší, že jsem jich většinu vychytal v Premier League a v Lize mistrů, tedy ve dvou nejlepších fotbalových soutěžích na světě,“ prohlásil Čech na svých internetových stránkách.

V základní sestavě německého Leverkusenu se zabydlel krajní bek Michal Kadlec a svými výkony splácí důvěru kouči Bruno Labbadiovi. Proti Wolfsburgu byl k nezastavení a rozehrával i standardní situace. Dařilo se i Marku Jankulovskému, který bojovným výkonem pomohl AC Milán k výhře 1:0 nad Neapolí, díky čemuž se Rossoneri posunuli do vedení italské Serie A.

Jarolímovi se nedařilo

Porážku 0:3 utrpěl Jarolímův Hamburk na půdě Hannoveru a propadl se na pátou pozici německé bundesligy, jeden gól si připsal i Jiří Štajner. Radoslav Kováč s Martinem Jiránkem pomohli Spartaku Moskva prolomit čtrnáctizápasovou šňůru bez výhry proti městskému rivalovi CSKA.

Střelecky se prosadil Martin Fenin, jenž svou brankou pomohl Frankfurtu k výhře nad 2:1 nad Mönchengladbachem. Gólově naprázdno vyšel Milan Baroš, náladu mu vylepšily alespoň gólová asistence a získané body ze zápasu s Gaziantepsporem.

Trefili se Necid i Bednář

Pozornost na sebe však upoutali i další hráči, kteří nejsou v Radově výběru. Osmou a devátou branku v Gambrinus lize vstřelil Brnu slávistický mladíček Tomáš Necid a s přehledem opanuje první místo v tabulce střelců. Prosadil se i Roman Bednář v dresu anglického West Bromwich Albion, jeho branka však stačila pouze na bod v domácím utkání proti Blackburnu.

Brankáři:
Petr Čech - Reprezentační jednička udržela proti Sunderlandu v dresu Chelsea již 100. nulu a pomohla k výhře 5:0.
Daniel Zítka - Proti Beerschot za stavu 0:1 předvedl několik vynikajících zákroků a i díky jeho výkonu nakonec Anderlecht vyhrál 3:1.
Jaroslav Drobný - Kvůli potížím s lýtkem nenastoupil do utkání proti Werderu Brémy a musel sledovat prohru 1:5.
Obránci:
Zdeněk Grygera - V Turíně odehrál proti Římskému AS 78 minut a po závěrečném hvizdu se mohl radovat z výhry 2:0.
Marek Jankulovski - Dobrým výkonem pomohl AC Milán k výhře nad Neapolí 1:0, čímž se svěřenci trenéra Ancelottiho posunuli na první příčku Serie A.
Michal Kadlec - Celý zápas běhal podél postranní lajny, zahrával standardní situace a byl pro Wolfsburg velmi nebezpečný. Leverkusen i díky němu vyhrál 2:0.
Zdeněk Pospěch - Kodaň s reprezentačním obráncem v základní sestavě nevyužila zaváhání Odense a po remíze 1:1 na půdě Vejle dál na rivala z druhé pozice ztrácí jeden bod.
David Rozehnal - Poctivým výkonem se podílel na výhře římského Lazia nad Catanií 1:0.
Tomáš Ujfaluši - Pouze z tribuny sledoval výhru Atlética nad Mallorcou 2:0, do hry ho opět nepustilo zranění stehenního svalu.
Záložníci:
David Jarolím - Bojoval, snažil se hrát dopředu, přesto to nestačilo a jeho Hamburk podlehl v Hannoveru 0:3. Poslední branku domácích vstřelil Jiří Štajner.
Radoslav Kováč - Pomohl Spartaku Moskva přerušit čtrnáctizápasovou sérii bez výhry proti CSKA. Po devadesátí minutách hry se mohl radovat z výhry 1:0.
Jaroslav Plašil - Pamplona stále bez českého reprezentanta v sestavě nestačila v Barceloně na Espaňol a podlehla 0:1.
Libor Sionko - Ha hřišti Vejle odehrál celé utkání, ale přes veškerou snahu se Kodani nepodařilo získat více než jeden bod za remízu 1:1.
Jiří Kladrubský - V sestavě Sparty odehrál na ostravských Bazalech celých 90 minut, ale stejně jako jeho spoluhráči se k ničemu pořádnému nedostal.
Jan Rajnoch - Ve 26. minutě se v Liberci za stavu 1:1 ujal exekuce pokutového kopu, ale vysoko přestřelil. Jeho Boleslav nakonec uhrála remízu 3:3, ikdyž už vedla 3:1.
Stanislav Vlček - Na půdě Beerschotu strávil na hřišti v dresu Anderlechtu hodinu hry. Góly však padaly až po jeho vystřídání. Nakonec se mohl radovat z výhry 3:1.
Radek Šírl - V dresu Zenitu Petrohrad odehrál proti Chimki celé utkání a na konci utkání se mohl radovat z výhry 1:0.
Útočníci:
Milan Baroš - Proti Gaziantepsporu se neprosadil, ale připsal si gólovou asistenci u zásahu Lincolna. I díky tomu Galatasaray vyhrála 3:1.
Martin Fenin - Svou třetí brankou v sezóně pomohl Frankfurtu porazit Mönchengladbach 2:1.
Václav Svěrkoš - V dohrávce Gambrinus ligy zařídil druhou branku, když efektivní patičkou uvolnil Mičolu, jenž přehodil gólmana Blažka.
Miroslav Slepička - V Ostravě vyhořel stejně jako celá Sparta, která si odvezla porážku 0:2.

Reklama