Hlavní obsah

Kadlec nahradí v nominaci na San Marino zraněného Plašila

PRAHA

Trenér národního fotbalového týmu Petr Rada byl donucen udělat druhou změnu v sestavě pro kvalifikační duel v San Marinu. Zraněného Jaroslava Plašila z Osasuny Pamplona nahradí Michal Kadlec z Bayeru Leverkusenu. K první změně v nominaci musel trenér Rada sáhnout po omluvence gólmana Petra Čecha, jenž si natáhl lýtko. Čecha nahradil Jaroslav Drobný.

Článek

"Plašil má svalové zranění, kvůli kterému se trenéru Radovi omluvil," potvrdil informaci mluvčí národního týmu Lukáš Tuček na svazovém webu. Informaci přinesla ČTK.

Michal Kadlec přesvědčil reprezentačního trenéra Petra Radu svými skvělými výkony v německé bundeslize. Po přestupu ze Sparty se zabydlel v základní sestavě Bayeru Leverkusen, který o skóre vede před německým zázrakem Hoffenheimem tamní nejvyšší ligu. Levý obránce zaznamenal za Leverkusen i branku v utkání s Karlsruhe.

"Uznávám, Kadlec podává velice dobré výkony. Na San Marino ale zase až tolik defenzivních hráčů nepotřebujeme, což jsem mu po telefonu vysvětlil. Vzal to jako profesionál," říkal Rada po zveřejnění původní nominace. Po zranění Plašila byl proto Kadlec první volbou českého reprezentačního trenéra.

K první změně v nominaci byl Petr Rada přinucet taktéž z důvodu zranění. Česká gólmanská jednička Petr Čech si natáhl lýtko. Na jeho místo byl povolán Jaroslav Drobný z Herthy Berlín.

Reklama