Hlavní obsah

Svěrkoš je zraněný, Rada na San Marino povolal Bednáře

Zdeněk PavlisSport.cz

Fotbalová reprezentace pojede ke kvalifikačnímu utkání do San Marina oslabena o dalšího hráče. Ostravský útočník Václav Svěrkoš dorazil na pondělní sraz zraněný, v nominaci ho nahradí Roman Bednář z anglického West Bromwiche. Sport.cz o tom informoval agent Pavel Zika. "Věřím, že přichází reprezentační šance, na kterou jsem čekal. Chytnu ji za pačesy," ujišťoval Sport.cz Roman Bednář, když se v Anglii o dodatečné nominaci v pondělí odpoledne dozvěděl.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Český fotbalista Roman Bednář.

Článek

Rada tak musel sáhnout již ke třetí změně v nominaci na kvalifikační duel v San Marinu. Místo zraněného brankáře Petra Čecha povolal Jaroslava Drobného, záložníka Jaroslava Plašila nahradil Michal Kadlec.

"Byla to velká hektika, protože třetí změna v nominaci přišla nečekaně. Trenér Petr Rada se rozhodl povolat Romana Bednáře, ale ten nebyl na příjmu a dlouho jsme ho nemohli sehnat," potvrdil informaci hráčova manažera Pavla Ziky i mluvčí české fotbalové reprezentace Lukáš Tuček.

Narychlo se tudíž sháněly pro Bednáře letenky a zjišťovalo se, zda má přiletět za mužstvem do Prahy, nebo se vydat rovnou do Itálie, kde ve středu čeká českou reprezentaci kvalifikační duel se San Marinem.

"Všechno jsme nakonec zvládli," oddechlo si vedení národního týmu, když pro Bednáře zajistilo ještě pondělní linku do Prahy.

"Už jsem nominaci vůbec nečekal, takže mě telefonát z Prahy vyloženě zaskočil. Samozřejmě příjemně," přiznával Roman Bednář v telefonátu pro Sport.cz z Birminghamu. "Škoda, že k tomu došlo za takovýchto okolností a že jsem povolaný místo zraněného Svěrkoše," litoval, zatímco rychle balil nejnutnější propriety.

"Večer letím, kolem jedenadvacáté hodiny bych měl být v Praze, kde se připojím k mužstvu. Věřím, že přichází má reprezentační šance, kterou budu chtít chytit za pačesy. Samozřejmě pokud mně dá trenér šancí a na hřiště mě pustí," plánoval útočník West Bromwiche Roman Bednář před cestou na reprezentační sraz.

Reklama