Hlavní obsah

Kováč: Ani pořádně nevím, jak jsem míč trefil

Až úvod druhého poločasu středečního kvalifikačního zápasu v San Marinu přinesl na českou lavičku klid. Svěřenci trenéra Petra Rady se po hluché úvodní pětačtyřicetiminutovce dokázali střelecky prosadit hned po pauze, kdy míč do branky domácích doslova dotlačil obránce Radoslav Kováč. "Někdo mě lehce přistrčil a já vůbec netrefil balón jak jsem chtěl," líčil po utkání zadák Spartaku Moskva.

Článek

San Marino jste porazili až po zlepšeném výkonu v druhém poločase. Překvapilo vás, jak dlouho jste se s domácími amatéry potýkali?

Věděli jsme, že hlavně musíme zůstat trpěliví, i když jsme si přáli, abychom rychle vstřelili gól a odpor domácích zlomili. Hráči soupeře měli v prvním poločase dostatek sil, včas k nám přistupovali a tudíž jsme se prosazovali velmi složitě.

Zaskočili vás domácí důraznou a těsnou obranou?

Vůbec ne. Bylo jasné, že tak budou hrát, dokud jim to jejich fyzická připravenost dovolí. Nenechali nám prostor, drželi za ruce, za dresy, prostě bránili všemi způsoby, což bylo hodně nepříjemné.

Proč jste se i přes jasný výkonnostní rozdíl však nedokázali prosadit?

Taktika zněla hrát přes kraje, což jsme plnili. I centrovaných míčů bylo ve hře dostatek, ale koncovka měla být lepší. Chyběla nám přesnost.

Vítězný gól jste vstřelil po přímém kopu. Jak složitá byla vaše pozice?

Někdo mě lehce přistrčil a já vůbec netrefil balón jak jsem chtěl. Odrazil se mi od nosu, ale hlavní bylo, že doplachtil do sítě.

Jak jste spokojený s podzimním průběhem kvalifikace, v níž jsme ve čtyřech zápasech získali sedm bodů?

Nepovedl se nám zápas v Polsku. Tam jsme odjížděli s cílem neprohrát, ale herně jsme se neprosadili a vraceli se domů s prázdnou. Zvládli jsme pak namáhavý zápas se Slovinskem. Myslím, že na úvod jsme měli velmi těžký los a s ohledem na skutečnost, že jsme hráli tři zápasy na hřištích soupeřů, můžeme být spokojeni. Nicméně jsem si představoval o bod či dva lepší start.

Reklama

Související témata: