Hlavní obsah

Belgickou fotbalovou reprezentaci možná povede Dick Advocaat

Hlavním favoritem na obsazení uvolněné pozice trenéra belgické fotbalové reprezentace je podle místního tisku současný kouč ruského Zenitu Petrohrad Dick Advocaat. Jednání mezi ním a belgickým svazem podle listu La Libre Belgique výrazně pokročila.

Článek

Počátkem dubna byl od reprezentace odvolán po kvalifikační dvojzápase s Bosnou a Hercegovinou o postup na mistrovství světa dosavadní kouč René Vandereycken. Jeho svěřenci totiž podlehli soupeři z Balkánu v rozmezí pěti dnů 2:4 doma a 1:2 venku, jejich šance na účast na šampionátu tak velmi výrazně klesly.

"Měli jsme velmi nadějnou schůzku, ale vyjednávání ještě pokračují," řekl zástupce svazu Philippe Collin, který do Ruska s kolegy vyrazil, aby s trenérem probral podrobnosti. Podle zdrojů listu je Advocaat nyní jasným favoritem a zbývají doladit spíše už jen detaily.

Pokud se obě strany nakonec opravdu dohodnou, Advocaat by se mohl týmu ujmout od ledna, až mu vyprší smlouva v Petrohradu. Do té doby by měl národní tým dál vést prozatímní kouč Franky Vercauteren.

Reklama

Související témata: