Hlavní obsah

Celý zápas na Slovensku nezvládnu, připustil Rosický

PRAHA

Téměř dva roky pauzíroval, nyní se těší na návrat do normálního fotbalového života. Záložník Tomáš Rosický se s reprezentací připravuje na sobotní duel kvalifikace mistrovství světa 2010 v Bratislavě. Po dlouhé přestávce je rád za každou odehranou minutu. „Celý zápas bych těžko zvládl, protože jsem nehrál dva roky,“ připustil ve středečním on-line chatu se čtenáři Sport.cz středopolař Arsenalu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fotbalista Tomáš Rosický odpovídal v on-line rozhovoru čtenářům Sport.cz.

Článek

Nekonečné zdravotní patálie Rosického trápily. „Rok nekopat pro mě moc příjemné nebylo, to je jasné,“ říká fotbalista, který naposledy v národním celku nastoupil v listopadu 2007. V kvalifikaci na ME 2008 se tehdy český výběr postavil symbolicky Slovensku a slavil výhru 3:1. Tentokrát je jeho start nadále velmi nejistý. "Po čtvrtečním tréninku bychom se měli s trenérem dohodnout, jestli budu schopen nastoupit alespoň na část zápasu. Ať ode mě nikdo nečeká, že budu nějakým spasitelem. Po takové pauze bych nejprve potřeboval spasit sám sebe," usmívá se záložník Arsenalu.

„Moje bilance se Slovenskem je výborná - ve třech zápasech jsme nešli pod tři góly. Stejná statistika platí pro Honzíka Kollerů, takže sobotní zápas bude zajímavý,“ přidává Rosický povzbudivou bilanci. „Reprezentace mi moc chyběla,“ dodává. Slováci v Praze vyhráli, ale podle Rosického nepředvedli žádný mimořádný výkon. "Takticky šli nahoru, ale prohráli jsme hlavně kvůli tomu, že klukům zápas moc nevyšel."

Fotbalista Tomáš Rosický odpovídal v on-line rozhovoru čtenářům Sport.cz.foto: Právo/Jan Handrejch

Na Slovensku musejí čeští fotbalisté vyhrát, pokud chtějí pomýšlet na postup do JAR. "Všichni budeme nažhavení, je to zápas o všechno. V náš úspěch věřím,“ je optimistou Rosický, jenž doufá v návrat do základní sestavy Arsenalu. „Zápasů nás čeká hodně, takže když budu zdravý, určitě si zahraju.“

Hrál v Německu, nyní působí v Anglii. Přesto je Rosický přesvědčený, že se po skončení kariéry vrátí domů. "Momentálně si nedokážu představit, že bych zůstal žít v zahraničí natrvalo" ujišťuje a v budoucnu nevylučuje návrat do Sparty. "Pořád je to můj klub, takže pokud se někdy budu do české ligy vracet, tak samozřejmě do Sparty."

Reklama