Hlavní obsah

Experti: On vám Koller proti Slovákům ještě ukáže, jak moc je starý

PRAHA

Fotbaloví analfabeti jsou podle expertů oslovených redakcí Sport.cz ti, kteří se domnívají, že je český útočník Jan Koller starý a národnímu týmu už nemá co dát. Právě "Dino" by měl být pro kouče Ivana Haška klíčovým hráčem, jenž by měl českou reprezentaci v kvalifikačním zápase o postup na MS 2010 na Slovensku dotáhnout ke kýžené výhře. „Koller neměl v nároďáku nikdy skončit,“ shodli se experti v reakcích pro Sport.cz.

Článek

Téměř každá nominace národního týmu sebou přináší spekulace, zda by raději neměli dostat přednost mladší hráči, aby se zabudovali do mužstva a byli reprezentaci platní do budoucna. Mnozí diskutující na stránkách Sport.cz by jistě před důležitým kvalifikačním zápasem na Slovensku viděli například Jana Kollera již v reprezentačním důchodu. S tím ovšem absolutně nesouhlasí experti oslovení redakcí Sport.cz, kteří jednohlasně účast rodáka ze Smetanovy Lhoty ve výběru trenéra Haška kvitují.

Koller bombarďákem

„Honzík vzbudí obavy určitě. Je to tank, který vletí do šestnáctky, a nikdo ho neuhlídá,“ nemá pochyb o Kollerových kvalitách internacionál Ladislav Vízek. Jednou jsem proti Honzovi hrál. To jsem viděl něco, co jsem před tím ještě nikdy neviděl. Dva hráči na něm viseli a on jim ještě utekl. Dá se těžko uhlídat,“ pokračoval Vízek s tím, že útočník Samary bude nebezpečný hlavně v pokutovém území Slováků.

„Jsem strašně rád, že je v mužstvu. Ale strašně rád,“ neskrývá nadšení Vízek. „Honzovi se daří v Rusku, v nároďáku je rekordmanem. Do útoku jsme tak dostali zase bombarďáka. Právě on by mohl být jazýčkem na vahách. A díky němu vzhlížím k zápasu s optimismem,“ pokračoval Vízek. „Že je starý? To je nesmysl, k čemu nám bude mladý, když bude špatný? Já takové soudy nesnáším. Honza hraje v Rusku jak z partesu, chce ho půlka tamní ligy. Uvidíte na Slovensku, jak je starý,“ dodal s úsměvem Vízek.

Buď je fotbalista dobrý nebo špatný

Šestatřicet let důrazného forvarda není moc ani pro bývalého útočníka Drnovic Radka Druláka. „To říkají jen fotbaloví analfabeti, že je Honza Koller starý. Fotbalista je platný do té doby, kdy má formu. Co by byla naše liga bez zkušených hráčů. Fotbalista je buď dobrý, nebo špatný. A ne mladý nebo starý,“ řekl nejlepší ligový střelec sezóny 1994/95.

Slova uznání má směrem ke Kollerovi také bývalý reprezentant Stanislav Levý. „Hraje pravidelně, je silný v osobních soubojích a má toho už hodně za sebou. Slováci z něj určitě budou mít respekt,“ myslí si Levý. „Pokud je jakákoliv teoretická šance na postup, je třeba využít všechny hráče, kteří jsou na tom dobře výkonnostně a zapadají do koncepce,“ dodal.

Reklama

Související témata: