Hlavní obsah

Plašil: Slováci do toho vlažně nepůjdou, v baráž věříme

PRAHA

Neohlížet se doleva doprava, jen v posledních dvou kvalifikačních zápasech o postup na mistrovství světa udělat maximum a získat šest bodů. To si na začátku srazu fotbalové reprezentace přeje záložník francouzského Bordeaux Jaroslav Plašil. „Když vyhrajeme oba zápasy, pořád máme velkou šanci se do baráže dostat,“ řekl tvořivý záložník.

Foto: Petr Horník, Právo

Český fotbalový záložník Jaroslav Plašil

Článek

Český tým nečeká nic jednoduchého. Chce-li pomýšlet nad účastí na světovém šampionátu v Jihoafrické republice, musí bezpodmínečně vyhrát jak v sobotu na Letné proti Polsku, tak ve středu v Edenu proti Severnímu Irsku. „Když vyhrajeme oba zápasy, pořád máme velkou šanci se do baráže dostat. Nikdo z nás si nepřipouští, že bychom se i přes zisk šesti bodů do baráže nedostali,“ prozradil Plašil.

I taková situace ovšem může nastat. Aby se tak nestalo, nesmí v souběžně hraném sobotním duelu podlehnout Slovensko doma Slovincům. „Je to jejich věc, jak k tomu přistoupí. Nicméně i Slováci potřebují k jistotě postupu bod. Určitě do toho duelu nepůjdou vlažně. Navíc, když hrají tento zápas před domácím publikem,“ nechce na zaváhání našich východních sousedů Plašil pomýšlet.

„Situace v naší skupině není jednoduchá už od začátku kvalifikace. Každý zápas je strašně důležitý. Samozřejmě, že na srazy jezdíme s tím vyhrát každé utkání. Že bychom tedy teď, když musíme dvakrát stoprocentně bodovat, měli cítit větší tlak, tak tomu není,“ řekl Plašil.

Plašil čeká plné stadióny

Bývalý středopolař Monaka či Osasuny doufá, že národní tým přijdou v rozhodujících zápasech kvalifikace povzbudit plné ochozy českých fanoušků. „Věřím, že přijde hodně lidí. Nakonec v Edenu budeme hrát snad o všechno,“ přeje si sedmadvacetiletý záložník, jehož také těší, že se hráči v reprezentaci schází už šest dní před prvním zápasem.

„Každý máme samozřejmě program hodně nabitý. Takže nám určitě přijde vhod reprezentační rytmus. Hráči, kteří jsou ve svých klubech hodně vytížení, si budou moct snad trochu odpočinout,“ řekl Plašil s tím, že jej těší čím dal větší účast Tomáše Rosického při zápasech Arsenalu. „Tomáš je důležitý hráč reprezentace. Je to dobře pro český fotbal,“ myslí si jeho kolega ze zálohy.

Plašil mezi své krajany zavítal v dobré náladě. Aby taky ne. Vždyť ve francouzské lize zaujímá jeho Bordeaux druhé místo v tabulce, přičemž první prohra ho potkala až nyní o víkendovém 8. kole (St. Etienne - Bordeaux 3:1, pozn. red.). Rodák z Opočna se ale na trávník nedostal. „Jsme spokojení, škoda že jsme teď neuhráli ani bod. Měli jsme nyní hodně zápasů a trenér proto sestavu trochu promíchal, proto jsem se na trávník nedostal,“ vysvětlil na závěr Plašil.

Reklama

Související témata: