Hlavní obsah

Maradona zvažuje, že odstoupí z funkce trenéra Argentiny

BUENOS AIRES

Slavný Diego Maradona v úterý připustil, že zvažuje odstoupení z funkce trenéra argentinské fotbalové reprezentace. Rezignovat by prý mohl po závěrečných dvou duelech jihoamerické kvalifikace, které Argentinu čekají v nadcházejících dnech proti Peru a Uruguayi, a to bez ohledu na skutečnost, zda se jeho svěřencům podaří postoupit na světový šampionát do Jihoafrické republiky, či nikoliv.

Článek

Argentině však vážně hrozí, že se na MS nekvalifikuje. Hlavní důvod nelichotivé situace dvojnásobných mistrů světa je připisován právě Maradonovi, který prý nedokázal z hvězdného kádru v čele s ofenzivními esy Lionelem Messim z Barcelony nebo Carlosem Tevezem z Manchesteru City vytvořit soudržný tým.

"Ještě uvidím, zda budu pokračovat," řekl Maradona po úterním tréninku s tím, že možná odejde, i když se Argentina na šampionát přece jen dostane.

Maradona také připustil, že si chce o všem promluvit na schůzce s šéfem argentinského svazu Juliem Grondonou. Ten se největší měrou zasloužil o Maradonovo jmenování do funkce, přestože slavný kanonýr měl na kontě jen málo trenérských zkušeností.

Argentina je momentálně v tabulce na pátém místě, které zajišťuje pouze baráž s čtvrtým týmem z kvalifikace Severní a Střední Ameriky. Týmy Brazílie a Paraguaye si již zajistily postup s předstihem, o zbývající dvě přímá postupová místa se však očekává ještě tuhý boj.

V nejlepší pozici do něho jdou s 27 body Chilané, za nimi jsou Ekvádorci (23) a ještě o bod méně má Argentina. Té navíc dýchají na záda s 21 body Uruguay a Venezuela, Kolumbie jich má na kontě 20.

Naposledy se Argentinci nekvalifikovali na MS v roce 1970.

Reklama

Související témata: