Hlavní obsah

Papadopulos při chatu vysvětloval, proč si do Prahy nebral kopačky

PRAHA

Netajil, že ho reprezentační trenér Ivan Hašek dodatečným povoláním do reprezentace k zápasům proti Polákům a Severním Irům zaskočil. „Dostal jsem v klubu čtyři dny volna, takže jsem přijel do Prahy na dovolenou. Dokonce bez kopaček,“ vysvětloval legionář ve službách nizozemského Heerenveenu Michal Papadopulos v on-line chatu Sport.cz, že ani své „střelky“ si za národním mužstvem nepřivezl.

Foto: Zdeněk Pavlis, Sport.cz

Michal Papadopulos při chatu se čtenáři Sport.cz

Článek

Z nominace je ovšem Michal Papadopulos nadšený a na reprezentačním srazu v poklidném prostředí zámku Štiřín kousek za Prahou cítí ze všech spoluhráčů touhu poslední dva kvalifikační zápasy zvládnout a rozhodující krok do baráže udělat. „Všichni jsme pozitivně naladěni a na nic jiného než na vítězství nemyslíme. Oba zápasy chceme vyhrát a šest potřebných bodů získat,“ svěřoval se Papadopulos čtenářům Sport.cz.

I o denní program národního mužstva se s nimi podělil... „Příprava je podobná, jako na každý jiný zápas, i když všichni samozřejmě vnímáme důležitost blížícího se utkání. Třeba dnes dopoledne jsme měli volno a jen krátkou taktikou přípravu s promítáním videa, odpoledne nás čeká trénink na Letné,“ popisoval denní náplň soustředění. Jednoho ze čtenářů zajímalo, proč si Papadopulos myslí, že si trenér Hašek vybral právě jeho. „Asi pro dobrou hru hlavou, ale jinak sám sebe nerad hodnotím. Na to jsou jiní.“

I když byl do reprezentačního áčka povolán vůbec poprvé, jako vyjukaný nováček si někdejší ostravský a mladoboleslavský útočník, který už prošel Leverkusenem, Chotěbuzí i Arsenalem nepřipadá. „V reprezentaci znám téměř všechny kluky,“ pravil při chatu a svěřoval se: „Mým vzorem byl už od mládí Milan Baroš, který v Ostravě také hrával.“

Kolem Papadopulosova působení v Ostravě a Mladé Boleslavi se točila také spousta otázek. „Výkony Baníku samozřejmě sleduji, myslím, že podává dobré výkony a že letos bude hrát o účast v evropských pohárech. A proč jsem se z ciziny nevrátil do Ostravy, ale do Mladé Boleslavi? Pro mě bylo důležité, že v Mladé Boleslavi byl trenérem Pavel Hapal, kterého jsem v Ostravě zažil. To byl klíčový moment v mém rozhodování,“ vysvětloval Michal Papadopulos, který si současné angažmá v nizozemském Heerenveenu vychvaluje.

Poháry lákaly

„Z Mladé Boleslavi odešel trenér Hapal a nepodařilo se nám postoupit do evropských pohárů. V tom jsem dostal nabídku z Holandska z Heerenveenu, který poháry naopak hraje. A mě samozřejmě strašně lákalo si poháry zkusit, takže jsem neváhal. V Holandsku jsem hrozně spokojený,“ líčil Papadopulos další ze svých cestovatelských anabází. Nebránil se ani srovnání tuzemské a holandské ligy. „Holandská liga je oproti naší hodně technická a kombinační, na druhou stranu však není tak takticky vyspělá.“

V barvách Heerenveenu dal zatím šest gólů - dva v lize, hattrick v poháru a jeden v Superpoháru, jeho mužstvu přesto start do sezóny nevyšel. „I přes nevydařený start je v klubu atmosféra dobrá. Všichni víme, že máme dobrý tým a že se situace v nejbližší době obrátí k lepšímu,“ je Michal Papadopulos přesvědčený, že bude zažívat samé dobré dny.

V klubu i české reprezentaci. „Snem každého fotbalisty je zahrát si na mistrovství světa. Jsme naladěni pozitivně, zápasy s Polskem a Severním Irskem zvládneme a do baráže se dostaneme,“ sliboval Michal Papadopulos při chatu se  čtenáři Sport.cz.

Reklama