Hlavní obsah

Svěrkošovo zranění je vážné, v reprezentaci ho nahradí Sionko

mv, zpSport.cz

Rošády v kádru fotbalové reprezentace nekončí. Po dodatečně povolaném útočníkovi Michalu Papadopulosovi doplní výběr kouče Ivana Haška před dvěma závěrečnými zápasy kvalifikace o postup na MS 2010 kodaňský záložník Libor Sionko. Vynutilo si to zranění forvarda Václava Svěrkoše, jenž si musí dva týdny od fotbalu odpočinout. Zápasy proti Polsku a Severnímu Irsku tak určitě nestihne.

Článek

Nepříjemné zranění kolenních postranních vazů si sebou útočník francouzského Sochaux již na reprezentační sraz přivezl. Doktoři národního týmu pak ve středu rozhodli o tom, že si jeho současný zdravotní stav vyžádá dvoutýdenní klid. „Namísto zraněného Svěrkoše jsme donominovali Libora Sionka z Kodaně,“ řekl ve středu novinářům na zámku Štiřín kouč národního týmu Ivan Hašek.

Pro svou volbu měl hned několik vysvětlení. „Libor už několikrát v minulosti ukázal, že je pro reprezentaci platným hráčem. Věříme mu a navíc Jirka Štajner také není úplně fit,“ vysvětlil Hašek. „A to že v Kodani nehraje pravidelně? Ve slovenském národním týmu jsou také hráči, kteří ve svých klubech pravidelně nehrají a za národní tým odevzdávají dobré výsledky,“ dodal Hašek s tím, že bez rizika se vyhrávat nedá.

Štajner chce taky pivo

Realizační tým jednadvaceti reprezentantům dopolední trénink zrušil. Namísto toho se šli někteří z hráčů projít do blízkého zámeckého parku, jiní se jeli rozptýlit na golf. „Já jsem raději zvolil procházku v parku. Domů to mám odsud sice jen přes kopec, ale asi se tam ani nedostanu,“ poznamenal Štajner, jehož ve středečním podvečeru čeká se spoluhráči trénink na Spartě.

Ofenzivní hráč německého Hannoveru se neopomněl vyjádřit také k informaci, že český pivovar slíbil Slovákům, na jejichž neprohru proti Slovincům se výběr kouče Ivana Haška musí spolehnout, osmdesát litrů piva pro každého hráče i člena realizačního týmu. V případě, že Slováci v sobotu Slovinsko porazí. „Možná by neškodilo, kdybychom takovou motivaci měli i my,“ zažertoval Štajner.

Reklama