Hlavní obsah

Sparťan Hubník: Láká mě západní liga, pokračování na Letné je krajní variantou

Až při působení ve Spartě poukázal fotbalový obránce Roman Hubník naplno na svůj velký talent a právě díky výkonům v letenském dresu se dostal i do reprezentace. Urostlý zadák je však na Letné z ruského celku FK Moskva na hostování jen do konce letošní zimy. Co tedy bude dál? „Rád bych zkusil ligu za západě, že bych pokračoval na Spartě je krajní variantou,“ řekl člen národního týmu Hubník.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Roman Hubník hovoří s novináři

Článek

Do předposledního zápasu kvalifikace o postup na světový šampionát do Jihoafrické republiky zbývají už jen tři dny. Hřeje vás pořád dobrý pocit z pondělního vítězství v derby?

Samozřejmě, že je nálada o to lepší. Je skvělé, když do nároďáku přijedete s tím, že se vám podařilo vyhrát v derby pražských „S“. V tuto chvíli se ale už soustředíme jen na sobotní zápas.

Z Edenu jste se přemístil na zámek Štiřín za českou reprezentací i s nováčkem Ondřejem Kušnírem, vyzvídal na vás něco ohledně způsobů v národním týmu?

Ani ne. Jen se tak ptal, jak fungují tréninky, kdy jsou snídaně a jak se dělají rozbory u videa.

Nervozitu jste na něm nepozoroval?

On je takový flegmouš, že ho takovéto věci ani nijak nerozhodí. Jestli nervózní je, pak to na sobě nedává vůbec znát. A já jsem ho ale nervózního ani nikdy neviděl.

Vraťme se k vám a blížícímu se sobotnímu zápasu proti Polsku. Věříte, že byste se na svém domovském stadiónu na Letné mohl objevit na trávníku?

Bude záležet na trenérech, komu budou věřit. A také samozřejmě na zvolené taktice. Například před zápasem na Slovensku řekl trenér Ivan Hašek jména tří hráčů, kteří půjdou na tribunu. Já byl jedním z nich. V utkání proti San Marinu už jsem byl ale zase v základní sestavě.

Nemyslíte si, že jste se do tohoto zápasu dostal proto, že se jednalo o papírově slabšího soupeře?

Do hlavy trenéra samozřejmě nevidím. Řekl mi tehdy jen: „Připrav se, že budeš hrát.“. Myslím si, že i teď je šance, že se do základní sestavy můžu dostat. Jsme tady totiž jen tři stopeři.

Cítíte teď v týmu zvláštní atmosféru, když se narozdíl od předchozích kvalifikačních zápasů musí za každou cenu vyhrát?

Větší soustředění a koncentrovanost bude patrnější asi až den před zápasem. Bude to znát čím dál tím víc, jak se bude zápas blížit.

V podstatě teď nezbývá nic jiného než dvakrát maximálně bodovat a spolehnout se na to, že Slováci doma nepodlehnou Slovincům...

My se ale nemůžeme dívat na Slovensko. Prvořadé pro nás je porazit nyní Polsko, a pak uvidíme, jak se odehrál shodně hraný duel v Bratislavě. Všichni samozřejmě věříme, že se do baráže probojujeme.

I když teď máte plnou hlavu reprezentace, faktu, že na Spartě máte hostování jen do konce roku, neuniknete.

To určitě ne. Jak říkáte, konec podzimu se blíží a já bych rád zkusil ligu někde na západě. Ještě jsme o tom nejednali, ale v listopadu si s manažery určitě sednu a uvidíme, co se nabízí. Smlouvu mám ale stále podepsanou s ruským klubem FK Moskva. Že bych pokračoval na hostování ve Spartě, to vidím jako krajní variantu.

Když by došlo na přestup do některé ze západních lig, jaký tým byste si přál?

Nejraději bych šel do týmu, který nehraje o záchranu, ale spíš o střed tabulky. Kdyby ten tým atakoval pohárové příčky, bylo by to jenom dobře.

Reklama

Související témata: