Hlavní obsah

Vyhrajeme my i Slováci, nepřipouští konec postupových nadějí Necid

Žádný tragický scénář se konat nebude. Oba zápasy vyhrajeme a do baráže se dostaneme, protože Slováci v sobotu na Tehelném poli v kvalifikačním utkání o postup na MS proti Slovinsku vyhrají. Z názorů mladého útočníka českého národního týmu Tomáše Necida je vidět, jaké odhodlání v táboře českých reprezentantů před duelem proti Polsku panuje. „Musíme skórovat a jít za vítězstvím," nedělá ze zápasu vědu Necid.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Tomáš Necid při utkání se San Marinem

Článek

Ve středu se s reprezentačním týmem rozloučil útočník Václav Svěrkoš, jemuž doktoři doporučili dva týdny klidu, takže zápasy proti Polsku a Severnímu Irsku nestihne. Cítíte šanci dostat se do základní sestavy?

To se nedá odhadovat. Je velká škoda, že se Svěrky (Václav Svěrkoš pozn.red.) zranil. Do nominace byl navíc dodatečně povolaný Michal Papadopulos, takže o jistotém místu v základní sestavě nemůže být řeč.

Nedalo se ani z tréninků vypozorovat, na koho bude kouč Ivan Hašek proti Polsku sázet?

Z tréninků se určitě nic poznat nedalo. Sice jsme ve středu dělali nějaké nácviky, abychom věděli, co by na Poláky mohlo platit, to bylo ale asi tak vše.

Co by tedy na sobotního soupeře mělo platit?

Jednoznačně kompaktní výkon  vycházející ze zajištěné obrany. Musíme skórovat a jít za vítězstvím.

Český tým ale nemá postup ve svých rukou, uvědomujete si to?

Věřím, že vyhrajeme my, stejně jako vyhrají i sobotní zápas proti Slovinsku Slováci. Vždyť i pro ně je výzvou vybojovat si postup na mistrovství světa před vlastními fanoušky.

V Moskvě se často potkáváte se slovenským reprezentantem z Lokomotivy Jánem Ďuricou. Cítíte, že si na výhru na Tehelném poli věří?

Je pravda, že se s Jánem Ďuricou hodně bavíme. Říkal mi, že chtějí vyhrát, aby to už měli za sebou a z postupu do Afriky se mohli radovat.

To byste samozřejmě po baráži chtěli i vy. Jaká je teď před sobotním rozhodujícím duelem proti Polsku nálada v týmu?

Nálada je dobrá, parta skvělá, všichni víme, o co jde.

Mohlo se stát, že byste se seniorským výběrem teď vůbec nebyl, kdyby se trenéři Ivan Hašek a Jakub Dovalil domluvili, že pojedete na světový šampionát dvacítek do Egypta...

To je pravda. Klukům jsem moc držel palce. Ale i tady jde o hrozně moc a já jsem rád, že v závěru kvalifikace můžu pomoci seniorskému národnímu týmu.

Asi jste sledoval nešťastný duel české dvacítky v osmifinále proti Maďarsku, v němž Dovalilovi svěřenci vypadli až po penaltách...

Samozřejmě jsem se díval, vždyť já byl s tímto týmem od šestnácti let. Věřil jsem, že kluci půjdou přes Maďary dál, i když jsem věděl, že to je silný soupeř. V minulosti jsme se s ním na různých turnajích mnohokrát potkali.

A myslíte, že někdo z těch hráčů může brzy po vašem vzoru nakouknout i do áčka reprezentace?

To je spíš otázka na odborníky. Já jim fandím všem.

Reklama