Hlavní obsah

Dát tak ještě gól, byl by to sen, pronesl po odehrané půli Papadopulos

Opojen tím, že se do kvalifikačního zápasu proti Polsku vůbec dostal, zklamán faktem, že ani výhra 2:0 český tým k baráži o postup na světový fotbalový šampionát do Afriky nepřiblížila. Takové pocity se mísily v hlavě útočníka Michala Papadopulose, jenž na Letné odehrál první poločas. „O základní sestavě jsem ani nesnil. Kdyby se mi podařilo ještě vstřelit gól, to by byl teprve sen,“ nechal se slyšet Papadopulos.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Michal Papadopulos v souboji s polským fotbalistou Poczakem

Článek

Často se vám asi nestává, aby byla nálada po vítězném utkání truchlivá. Jak přesto hodnotíte zápas proti Polsku?

Soupeř hodně bránil a my byli trpěliví. Věděli jsme, že jsme v útočné fázi silní. Poláky jsme navíc do ničeho nepustili.

Vy jste měl ovšem možnost ukázat se divákům jen v prvních pětačtyřiceti minutách. Mrzelo vás, že vás trenér Ivan Hašek do druhé půle nahradil Tomášem Necidem? 

Já jsem byl vůbec rád, že jsem v utkání nastoupil. O základní sestavě jsem ani nesnil. Kdyby se mi podařilo ještě vstřelit gól, to by byl teprve sen.

K tomu jste byl velice blízko. Rozhodčí ale situaci, při níž byl poprvé překonán polský brankář, uznali jako ofsajdové postavení…

To jsem vůbec nepochopil. Já jsem se míče totiž ani nedotkl.

Pro mnoho fanoušků bylo jistě překvapením, že jste se objevil v základní sestavě. Kdy jste se dozvěděl o tom, že proti Polsku nastoupíte od začátku?

Trenér nám základní jedenáctku oznámil asi tak dvě hodiny před utkáním. Už z tréninku z předešlého dne jsem ale měl tušení, že by to mohlo vyjít, protože jsme hráli s Milanem Barošem společně.

S jakými pokyny vás trenér Ivan Hašek poslal na trávník?

Abych hrál z pravé strany a podporoval Milana vepředu. I když jsem se do druhého poločasu na trávník už nedostal, jsem rád, že jsem alespoň tak mohl pomoct týmu k vítězství.

Vzhledem k domácí prohře Slováků se Slovinci však tato výhra tolik radosti nevyvolala. Vy jste o tom byl informován, jak se utkání na Tehelném poli vyvíjí?

Hráči na lavičce jsme to věděli, na hřišti kluci ale ne. Bohužel byl po vítězném utkání v kabině namísto radosti smutek. U někoho i slzy.

Věříte, že Slovinci v San Marinu nevyhrají a tím nabídnou Česku cestu do baráže?

Takový scénář je z teorie sci-fi.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články