Hlavní obsah

Snad se hráči San Marina proti Slovincům k bodu proleží, přeje si Necid

Dal gól a v sobotním zápase na Letné proti Polsku výhru oslavil. Přesto se mu ale usínalo špatně. Útočník fotbalové reprezentace Tomáš Necid však při pomyšlení na téměř ztracenou kvalifikaci flintu do žita nehází. „Snad se hráči San Marina ve středu proti Slovincům k bezbrankové remíze proleží,“ řekl Necid k dotazu Sport.cz s vědomím, že fotbalový trpaslík nesmí Slovinsku pustit všechny tři body.

Foto: René Volfík, ČTK

Tomáš Necid při setkání s novináři ve Štiříně

Článek

Myslíte, že Slovinci v San Marinu bez problémů vyhrají?

Podle mě to tam budou mít těžké. O tom jsme se přesvědčili i my. Pokud se Slovincům nepodaří brzy skórovat, jednoduché to tam mít určitě nebudou.

Za jakých okolností by museli domácí proti Slovincům neprohrát?

Slovinci moc dobře vědí, o co jim v tom zápase půjde. Museli by být ten den úplně leví, aby nedali gól. Přesto věřím, že by to utkání San Marino zvládnout mohlo.

A jak? Jakým způsobem by museli hrát, aby ve středu před domácím publikem neprohráli?

Svým soupeřům určitě můžou konkurovat bojovností. Dokud můžou, tak bojují na sto deset procent. Nevypustí žádný souboj a taky hodně simulují.

V tom vidíte cestu k našemu úspěchu?

V našem posledním vzájemném měření sil se ve druhém poločase odehrálo čistého času zhruba dvacet pět minut. Kdyby podobným stylem hráli i proti Slovincům, možná by se k bodu proležet mohli.

Přesto je šance českých fotbalistů dostat se do baráže světového šampionátu hodně malá...

Já doufám, že když to nevyjde teď, tak v budoucnu si ještě nějaké mistrovství světa zahraji. Každý se teď ohání tím, že Slováci Slovince v sobotu neporazili, ale o nich to vůbec není. My sami jsme si měli vybojovat postup v předešlých zápasech.

Jak vám tedy bylo, když jste s týmem odjížděli z Letné s výhrou nad Poláky v kapse, avšak s vědomím, že jste šampionátu v Africe ještě dál, než tomu bylo před zápasem?

V autobuse bylo samozřejmě ticho. Na společné večeři se toho taky moc nenamluvilo. Aspoň při dopoledním tréninku už nějaký vtípek padl.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články