Hlavní obsah

VIDEO: Slováci se vysmívají Rosickému a jeho zdraví

PRAHA

Oslava Slováků po historickém postupu na fotbalové mistrovství světa nemá konce. Tentokrát si polívečku přihřál moderátor slovenské televize Markíza, jenž se nevybíravě navezl do Tomáše Rosického. Záložník Arsenalu se totiž nechal slyšet, že v postup Slováků do Afriky nevěří a teď se mu dostalo odpovědi. „Doufáme, že si ještě někdy zahraješ,“ naráží na hráčovy zdravotní lapálie.

Foto: Petr Horník, Právo

Český záložník Tomáš Rosický

Článek

„Ahoj Tomáši, jak se ti daří?“ stojí ve virtuální pohlednici z Jihoafrické republiky, kterou by slovenští reprezentanti podle televizní stanice mohli Rosickému během šampionátu poslat. „Doufáme, že tvoje rehabilitace pokračuje úspěšně a že si ještě někdy zahraješ, protože jako fotbalový teoretik by ses neuživil. Nebudeme ti lhát, Afrika je krásná. Prý máš rád pohádky, tak se podívej na náš zítřejší zápas s Brazílií. My si totiž tu pohádku užíváme,“ stojí dále v textu.

Rosický se totiž v sobotu, když slovenští fotbalisté doma podlehli Slovinsku a výběru kouče Ivana Haška ani výhra nad Polskem k postupu z kvalifikační skupiny nestačila, nechal slyšet, že našim východním sousedům příliš šancí na postup nedává. "Slováci teď hlavně hodně zavařili sami sobě: jestli půjdou do baráže, tak nepostoupí,“ řekl Rosický.

Nevěřil ani Čech

Nutno dodat, že hráč londýnského Arsenalu nebyl zdaleka jediným, kdo v úspěch Slováků ohledně postupu na mistrovství světa nevěřil. „Upřímně, také jsem si nemyslel, že se Slováci na šampionát probojují,“ prozradil ve středu gólman londýnské Chelsea a české reprezentace Petr Čech.

Slováci si nedůvěru vysloužili hlavně proto, že postup do Jihoafrické republiky mohli slavit už v sobotu v domácím utkání proti Slovinsku. Předvedli ovšem chabý výkon a natěšeným fanouškům na Tehelném poli nabídli pouze prohru 0:2. Přichystali si tak drama do finiše kvalifikace, neboť vítězství Slovinců v San Marinu se považovalo za samozřejmost a Slováci museli na těžké půdě v Polsku bezpodmínečně vyhrát, aby šli na šampionát z prvního místa. To se stalo, když v Chorzowě o výhře hostů 1:0 rozhodl vlastním gólem polský obránce Gancarczyk.

Reklama

Související témata: