Hlavní obsah

Slovince jsem hrát nikdy neviděl, tvrdí před baráží o postup na MS Rus Aršavin

PRAHA

Velkou neznámou je před nadcházející baráží o postup na mistrovství světa 2010 výběr Slovinska pro ruského fotbalového špílmachra Andreje Aršavin. Ofenzivní středopolař londýnského Arsenalu přiznal, že ještě nikdy v životě zápas slovinské reprezentace neviděl. „O motivaci máme postaráno, hraje se přeci o Afriku,“ řekla ruská hvězda Aršavin.

Článek

Sobota 14. listopadu mohla být dnem, na který by se upínal celý český fotbalový národ. Čechovi a spol. se ovšem z kvalifikační skupiny o postup na mistrovství světa do Afriky v příštím roce probít nepodařilo, a tak mají nyní šanci uspět v baráži konkurenti českého výběru ze skupiny Slovinci.

Nic jednoduchého je ovšem nečeká, první duel odehrají svěřenci Matjaže Keka na moskevském stadiónu Lužniky proti domácím Rusům. „S ohledem na naši nynější formu si dovolím tvrdit, že jsme ve výhodnější pozici,“ tvrdil na serveru goal.com ruský záložník Andrej Aršavin. „Musím se ale přiznat. Ještě jsem nikdy neviděl jediný zápas slovinské reprezentace,“ překvapil před sobotním vzájemným duelem Aršavin.

Aršavin fantazíruje

„Pokud se nám podaří vsítit tři branky a žádnou neinkasovat, tak si troufám tvrdit, že postup do Afriky máme garantovaný,“ věřil v jednoduchou záležitost proti neznámému výběru Aršavin. „Z hlediska objektivity je to ale hodně nepravděpodobný scénář,“ tlumil svou divokou fantazii šikovný spoluhráč Tomáše Rosického z Arsenalu.

„Stadión Lužniki je pro tento duel jako stvořený. Může se na něm očekávat velká návštěva (kapicata stadiónu je 80 tisíc míst, pozn. red.), je tam velmi příjemné prostředí a taky je znám svým netradičním povrchem, který by pro nás mohl být výhodou,“ připomněl umělý trávník, jenž je velmi dobře známý moskevským fotbalovými týmům CSKA a Spartaku, kteří na něm hrají své domácí zápasy.

Ilič věří v postup

„Absolutně nechápu, že se někdo může bavit o naší nedostatečné motivaci. Ti lidé musí být bez mozku. Vždyť se tady jedná o baráž na fotbalové mistrovství světa! Je ještě potřeba něco vysvětlovat?!“ zakončil Aršavin.

Že jsou Rusové favorité následujícího dvojzápasu si je vědom i slovinský obránce FK Moskva Branko Ilič, jenž však naději neztrácí. „Do baráže jsme si přáli Řeky nebo Rusy. Přání nám tedy vyšlo. Porazit se dají všechny týmy, ať už jde o Brazílii nebo Rusko,“ řekl na stránkách slovinského svazu Ilič. „Naše největší síla je v rychlých protiútocích. Doufejme, že se nám je podaří dostatečně využít,“ dodal na závěr šestadvacetiletý Slovinec.

Reklama

Související témata: