Hlavní obsah

Slovinský premiér slib splnil, reprezentantům po postupu na MS vyleštil kopačky

Těžko by si slovinský premiér Borut Pahor někdy představoval, že by s takovým nadšením někdy leštil kopačky. Ve středu večer to udělal tuze rád, když splnil svůj slib a fotbalistům slovinského národního týmu po postupu na mistrovství světa v baráži přes Rusko boty opravdu vyleštil. "Ne sice kdovíjak pečlivě, na cestu do Jihoafrické republiky jim to ale bude stačit,“ žertoval Pahor.

Článek

V ochozech fotbalového stadiónu ve slovinském Mariboru bylo ve středu večer při barážovém odvetném utkání mezi domácí reprezentací a Ruskem hodně politických představitelů. Ruský prezident Dimitrij Medveděv byl však po konci utkání tím smutnějším, neboť hostující hráči byli po prohře 0:1 vyřazeni.

Slovinský premiér Borut Pahor (vlevo) v dobrém rozpoložení s ruským předsedou vlády Vladimírem Putinem během prvního utkání v Moskvěfoto: Reuters/Alexe Nikolsky

Naopak předseda slovinské vlády Borut Pahor měl hodně důvodů k tomu, usmívat se od ucha k uchu. Nic na tom nezměnila ani skutečnost, že zašel po utkání do kabiny za hráči, aby jim vyleštil kopačky. Byl to totiž jeho slib, který hráčům před kvalifikačním utkáním v San Marinu dal. A když si Slovinci vybojovali postup na světový šampionát až po dvojzápase proti Rusku, přišla na leštění kopaček řada až nyní.

„Opravdu musím poblahopřát všem našim hráčům, kteří do utkání dali vše. Proto jsem jim v šatně hned vyleštil kopačky. Ne sice kdovíjak pečlivě, na cestu do Jihoafrické republiky jim to ale bude stačit,“ žertoval dobře naladěný Pahor. „Den před utkáním jsem tipoval výsledek 1:0. Jsem rád, že mě hráči vyslyšeli,“ dodal na závěr slovinský premiér.

Reklama

Související témata: