Hlavní obsah

Euforii slovenských fanoušků vystřídalo zklamání z vyřazení

BRATISLAVA

Fotbalové nadšení na bratislavském náměstí ve čtvrti Eurovea vystřídalo po posledním hvizdu rozhodčího zápasu Nizozemsko - Slovensko zklamání. „Je velká škoda neproměněných šancí ve druhém poločase. Mohlo to být ještě dramatické,“ litoval Tomáš, který fandil po celé utkání v první řadě přímo před velkoplošnou obrazovkou.

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Slovenská fanynyka

Článek

Některé fanynky se neubránily slzám. „Moc se mi líbilo, jak naši bojovali až do konce. Vypadli se vztyčenou hlavou, nemají se za co stydět,“ konstatovala Monika. Někteří fanoušci vyčítali trenéru Weissovi, že pozdě střídal.

„Hamšík měl jít z hřiště už o poločasu. Bylo vidět, že s příchodem nových hráčů jsme byli nebezpečnější v útoku,“ zahrál si na odborníka student Igor. Jeho kamarád Peter chválil Vitteka, který vstřelil na šampionátu čtyři góly. „Myslím, že dvě neproměněné šance proti Nizozemcům ho budou ještě hodně mrzet,“ dodal.

Fanoušci pozvolna opouštěli náměstí a domlouvali se, že pojednou na letiště přivítat slovenské hráče. „Po prvních dvou utkáních na šampionátu jsem cítil zklamání. Proti Itálii a Nizozemí jsme dokázali, že můžeme hrát i se silnými soupeři a za to naši zasluhují uznání. Pojedeme se spolužáky na letiště přivítat náš tým,“ sliboval středoškolák Fero.

Reklama

Související témata: