Hlavní obsah

Platini nevěří, že Francie může vyhrát fotbalové MS v JAR

PAŘÍŽ

Prezident UEFA Michel Platini pochybuje, že francouzská fotbalová reprezentace je dost kvalitní na to, aby vyhrála světový šampionát v JAR. K titulu má prý nejblíže Španělsko, Anglie a Brazílie. Francie se podle něj bude muset spokojit s postupem ze skupiny. Na podobný úspěch, jakým byl triumf v roce 1998 a účast ve finále před čtyřmi lety, podle něj jeho krajané v současnosti nemají.

Článek

"Francie postoupí ze skupiny, ale nemyslím si, že může turnaj vyhrát," řekl Platini francouzskému tisku. "Francie není nejlepší tým světa. Dokonce nepatří ani mezi nejlepší tři. To jsou Španělsko, Anglie a Brazílie," řekl první muž evropského fotbalu, který v roce 1984 dovedl Francii k titulu mistra Evropy.

Svěřenci trenéra Raymonda Domenecha patří podle Platiniho do skupiny týmů, které mohou překvapit, ale na nejlepší mít nebudou. Vedle Francie tam řadí také Argentinu, Německo, obhájce titulu Itálii, Portugalsko a Nizozemsko.

"Tyto týmy se budou těžko porážet, ale nemají tak vyrovnané kádry," míní. "To platí i pro Francii. Máme několik dobrých hráčů, ale upřímně, je tam málo skvělých hráčů. Zkrátka jsme přišli o výjimečnou generaci. Hráči jako Zidane, Deschamps, Blanc se těžko nahrazují," dodal Platini.

Francie se na šampionátu, který startuje 11. června, představí ve skupině A spolu s domácí JAR, Mexikem a Uruguayí. V případném osmifinále narazí na tým ze skupiny B, kde je Argentina, Nigérie, Korejská republika a Řecko.

Reklama