Hlavní obsah

Maradona chce mít při MS vyhřívané bidety a nonstop zmrzlinu

JOHANNESBURG

Vlastní kněz, vyhřívané bidety nebo nepřetržitý přísun zmrzliny. To jsou některé z požadavků, které si objednaly fotbalové reprezentace u organizátorů mistrovství světa v Jihoafrické republice.

Foto: Enrique Marcarian, Reuters

Vyhřívaný biden si poručil Diego Maradona

Článek

Nejnáročnější prý byl argentinský trenér Diego Maradona. Kvůli němu dokonce museli ve sportcentru v Pretorii, kde bude tým během turnaje bydlet, za 42 tisíc korun přestavět toaletu. Bývalý legendární fotbalista si vymínil, že musí mít dva vyhřívané bidety.

"V Argentině jsou bidety běžné, ale tady se špatně shání. Nakonec se nám to povedlo, ale museli jsme kvůli tomu přestavět celou toaletu. Jestli se díky tomu bude Diegovi u nás líbit, tak to stálo za to," citoval list Daily Mail manažera sportcentra Colina Stiera.

Maradona prý zaskočil i tamní kuchyň. Ke každému jídlu musí být na výběr ze 14 salátů a minimálně tří druhů zákusků. Hráči také musí mít ve dne i v noci k dispozici zmrzlinu.

Nemalé nároky měly také další národní týmy. Bazén v hotelu brazilské výpravy musí být vyhříván přesně na 32 stupňů Celsia. Tým trenéra Dungy také musí mít neustále po ruce kávu a sušenky, přísně zakázaná je však čokoláda. "Kanárci" si také do JAR přivezou dva vlastní kuchaře.

Mexičané zase chtějí mít k dispozici vlastního kněze, který pro ně bude v kostele nedaleko hotelu Thaba Ya Batswana zajišťovat bohoslužby. Úřadující mistři světa Italové si do JAR vezou posilovnu a také těstoviny. Vedení novozélandského týmu zajistilo pro všechny hráče golfové lekce.

K nejskromnějším výpravám prý patří Slováci. Výběr trenéra Vladimíra Weisse požádal pouze o dva stoly na stolní tenis a elektronické šipky.

Reklama

Související témata: