Hlavní obsah

Prandelli se po MS stane na čtyři roky koučem fotbalistů Itálie

Dosavadní kouč Fiorentiny Cesare Prandelli převezme po mistrovství světa od Marcella Lippiho italskou fotbalovou reprezentaci. Mluvčí italské federace dnes uvedl, že má dvaapadesátiletý trenér připravenu čtyřletou smlouvu.

Článek

O příchodu bývalého hráče Juventusu Prandelliho na lavičku národního týmu se spekulovalo několik týdnů. Nyní došlo k definitivní dohodě mezi koučem a prezidentem federace Giancarlem Abetem.

"Prandelli bude trenérem čtyři roky. Oficiálně bude představen po mistrovství světa," citovala agentura Reuters mluvčího. Prandelli by tak měl italskou reprezentaci vést za dva roky na mistrovství Evropy v Polsku a na Ukrajině a na MS 2014 v Brazílii.

Bývalý dlouholetý ligový záložník Prandelli, jenž na začátku 80. let získal s Juventusem tři mistrovské tituly, zahájil trenérskou dráhu v roce 1990 po ukončení aktivní kariéry v Bergamu. Dále trénoval Lecce, Veronu, Benátky, Parmu, AS Řím a naposledy Fiorentinu, kde působil od roku 2005 a tři sezony vedl i českého obránce Tomáše Ujfalušiho.

Reklama

Související témata: