Hlavní obsah

Mexický "Malý Hrášek" chce napodobit dědečka a dát na šampionátu gól

JOHANNESBURG

Mexický útočník Javier Hernández by na fotbalovém mistrovství světa rád napodobil svého dědečka Tomase Balcázara. Dvaadvacetiletý Javier je nyní stejně starý, jako byl jeho děd, když v roce 1954 dokázal skórovat na finálovém turnaji.

Foto: Charles Rex Arbogast, ČTK/AP

Radost fotbalistů Mexika

Článek

Nejmladší pokračovatel fotbalového rodu chce v JAR historii zopakovat, zvlášť když má dobrou formu a na turnaj přijel jako nejlepší střelec mexické ligy a s angažmá v Manchesteru United v kapse.

"Je to odměna za jeho tvrdou práci. Od osmi let dře, aby byl tam, kde je nyní. Odmala byl hrozně ambiciózní. Všeho dosáhl jen svou zásluhou," řekl o svém vnukovi Tomas Balcázar.

V prvním utkání na turnaji se Javier gólu nedočkal, do hry proti domácímu týmu se dostal až jako náhradník na 20 minut. Svým výkonem však zaujal a měl by nastoupit od začátku v duelu s Francií.

Na mistrovství světa si zahrál také třetí z generace Hernándezů, Javier starší, tedy otec současného reprezentanta. Ten byl v mexické nominaci na MS 1986, ale do hry nezasáhl.

Právě po něm má Javier svou přezdívku "Chicharito", tedy "Malý hrášek". Jeho otci se totiž říkalo "Chicharo", čili "Hrášek".

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články