Hlavní obsah

VIDEO: Ani nešťastná remíza fotbalovou horečku na Slovensku nesnížila

Ivan Vilček (Bratislava)Sport.czPrávo

Navzdory nešťastné remíze s Novým Zélandem v úvodním utkání mistrovství světa vládne na Slovensku fotbalová horečka. „Je to velká škoda, že jsme neudrželi vítězství. Stále však věřím, že postoupíme ze skupiny a můžeme překvapit,“ řekl Právu mladý fanoušek Karol, který měl na tváři namalovaný slovenský státní znak, v rukou slovenskou vlajku a povzbuzoval slovenské fotbalisty na bratislavském náměstí u Štefánikovy sochy , kde byla umístěna velkoplošná obrazovka.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Na Štefánikově náměstí v Bratislavě se u velkoplošné obrazovky sešly stovky fanoušků.

Článek

V úterý odpoledne se tu sešly stovky fanoušků, kteří od začátku věřili v úspěch. Nejčastějšími tipy bylo vítězství Slovenska 2:0. „Utekl jsem ze školy i s kamarády. Musel jsem vidět první vystoupení našich na světovém šampionátu,“ uvedl student Maťo. Fanoušci litovali, že se utkání hrálo už v půl druhé odpoledne a nemohlo jich být na náměstí víc. „Je nás tu málo, ale co se dá dělat. Musí se makat,“ dodal s úsměvem Palo, který si vzal půl dne dovolenou.

Nálada dosáhla vrcholu na začátku druhého poločasu, kdy Slováci vstřelili gól. Nad náměstím se objevily desítky slovenských vlajek a ozvalo se mohutné „Slovensko, do toho!“ Po šokujícím vyrovnání v poslední minutě utkání však nálada klesla na bod mrazu. „To je strašná škoda. Věřila jsem, že vyhrajeme,“ povzdechla si Eva.

Fanoušci se nakonec rozcházeli se svěšenými hlavami. Tušili, že Slováky může nešťastná remíza v konečném důsledku hodně mrzet.

Spokojeně odcházeli z náměstí jen dva mladíci z Nového Zélandu, kteří jsou na cestě po Evropě. „Jsme rád, že jsme utkání proti Slovensku mohli sledovat v Bratislavě. Byl to zajímavý zážitek vylepšený nečekanou remízou,“ usmívali se.

Reklama