Hlavní obsah

Zpackali jsme to, s kým jiným bychom měli vyhrát, hořekují Slováci

Zpackali jsme to. Po jediné minutě nám zhořkl celý zápas. Zcela zkažený závěr, napsal ve středu slovenský tisk o remíze Slovenska s Novým Zélandem na fotbalovém mistrovstvím světa v Africe.

Foto: ČTK/AP

Smutná fanynka slovenského týmu po vyrovnávacím gólu.

Článek

Vyrovnávací gól Novozélanďanů na 1:1 v nastaveném čase označily komentáře za ostudný okamžik. Fotbalisté by se podle tisku však měli co nejdřív oklepat a ztracené body v historické premiéře na světovém šampionátu získat v nejbližším souboji s Paraguayí.

"Tohle se jednoduše nemělo stát. O vyrovnávajícím gólu Novozélanďanů se bude mezi slovenskými reprezentanty a fanoušky ještě dlouho mluvit. Minimálně do utkání s Paraguayí. Do té doby trenéři s hráči proberou, kde a kdo udělal v tom hororovém okamžiku chybu," poznamenal Nový čas.

Nehráli jsme takticky 

List Sme Slovákům vyčetl, že v závěru utkání nehráli takticky, nesnažili se držet míč na polovině soupeře a nedostatečně bránili. "Slovensko zpackalo premiéru na mistrovstvích světa," napsal.

Deník Plus jeden deň označil remízu s outsiderem turnaje za ostudu. Připomněl, že i když slovenští hráči měli vítězství na dosah, v závěru utkání zcela vybouchli. "Pokud nevyhrajeme s takovýmto soupeřem, tak pak s kým?"

List Šport naopak odmítl označit remízu za tragédii. Slováci si prý stále mohou spravit chuť s Paraguayí. "Jsme smutní, jsme zaskočeni, protože jsme věřili, že vyhrajeme. A kde je napsáno, že po neděli, kdy nás čeká Paraguay, nebudeme všichni zase ve vítězné euforii?" uvedl deník.

Reklama

Související témata: