Hlavní obsah

Bezpečnostní opatření selhala. Do kabiny Angličanů pronikl fanoušek

KAPSKÉ MĚSTO

Bezpečnostní opatření na světovém šampionátu ve fotbale dostala vážnou trhlinu. Po pátečním bezbrankové remíze Anglie s Alžírskem se totiž jednomu z fanoušků podařilo dostat do šatny anglických fotbalistů. Podle agentury AP se dokonce dostal do konfliktu s Davidem Beckhamem.

Foto: Mike Hutchings, Reuters

Zklamaný anglický fanoušek po remíze Albionu s Alžírskem.

Článek

Neznámý fanoušek se dokázal protáhnout kolem policistů a ochranky na stadionu a dostal se až do šatny. Zde měl údajně urážet Beckhama, který je s týmem, přestože kvůli zranění nemůže hrát. Zda v té době byli v šatně i jiní hráči, agentury neuvádějí. Nezvaného hosta nakonec ze šatny vyvedla ochranka najatá anglickým týmem.

Nečekanou návštěvu v kabině potvrdil i mluvčí výpravy Mark Whittle. "Nahlásili jsme to FIFA. To je vše, co k tomu říci," uvedl Whittle, který nepotvrdil zda se jednalo o anglického fanouška.

Ti totiž byli po zápase na tým velmi naštvaní, jelikož Anglie nedokázala překonat obranu Alžírska a po druhé remíze na turnaji je blízko vyřazení. To odvrátí jen výhra nad Slovinskem.

FIFA na incident reagovala prohlášením, že výrazně zpřísní bezpečnostní opatření na stadionech. "Bezpečnost bude zpřísněná tak, jak ještě dosud nikdy nebyla," uvedl mluvčí FIFA Nicolas Maingot.

Incidentem se bude zabývat také policie, která prošetří, jak se fanouškovi mohl podobný kousek podařit.

Podle mluvčího místní policie Billyho Jonese se výtržník nedostal do kontaktu s žádným z hráčů, protože byl včas dopaden. "Nicméně nebyl předán policii a podařilo se mu uniknout v davu fanoušků," uvedl Jones. "Měl na sobě červené triko a džíny. Věříme, že je stále v Kapském Městě," dodal s tím, že v případě dopadení hrozí muži vězení.

Incident je o to překvapivější, že na zápase panovala výrazně zvýšená bezpečnostní opatření kvůli návštěvě britských princů Williama a Harryho.

Jihoafrická republika je zemí s jednou z největších kriminalit na světě. Proto při přípravách na šampionát investovala značnou sumu na zdokonalení bezpečnostních opatření. Přesto se již objevilo několik případů krádeží, okradeny byly i řecká a uruguayská reprezentace.

Reklama

Související témata: