Hlavní obsah

Anelka: S trenérem jsme se pohádali, žádné vulgarity ale nepadly

Pro francouzského fotbalistu Nicolase Anelku mistrovství světa v Jihoafrické republice skončilo. Útočník Chelsea během čtvrtečního prohraného utkání s Mexikem údajně vulgárně urážel kouče Raymonda Domenecha a dnes byl vyřazen z týmu. Anelka ovšem tvrdí, že vulgarity otištěné v novinách nevyslovil.

Foto: Charles Platiau, Reuters

Nicolas Anelka byl vyřazen z francouzského týmu

Článek

"Pohádali jsme se s koučem v ústraní naší kabiny, bylo to mezi mnou a trenérem. Stalo se to před hráči a realizačním týmem a nikdy to nemělo opustit šatnu," uvedl jednatřicetiletý fotbalista podle internetové verze listu France Soir.

"Nikdy jsem neřekl to, co bylo otištěno. Mám velkou úctu k reprezentaci i svým spoluhráčům, tím si buďte jistí," prohlásil.

Francouzský kapitán Patrice Evra, jenž se zúčastnil schůzky představitelů federace s Anelkou, obvinil z úniku informací někoho z výpravy. "Máme mezi sebou zrádce. Musí to být někdo od nás, kdo chce týmu uškodit. Problém není v Anelkovi, ale ve zrádci," řekl obránce Manchesteru United.

Anelka nejde pro ostřejší slovo nikdy daleko. Hádal se s trenéry Arsenalu i pařížského St. Germain, v Realu Madrid stávkoval a napadl novináře, šéf Fenerbahce skončil po hádce s ním v nemocnici s infarktem. Bývalý francouzský trenér Jacques Santini ho za prohřešky vyřadil z reprezentace, v níž chyběl déle než tři roky.

Problém měl v minulosti také s Domenechem, který ho nezařadil do kádru pro MS 2006.

Reklama

Související témata: