Hlavní obsah

Federer doufá, že stihne alespoň část zápasu fotbalistů na MS

LONDÝN

Nejslavnější švýcarský sportovec současnosti Roger Federer se bude snažit ukončit svůj pondělní zápas prvního kola Wimbledonu co nejrychleji, aby stihl v televizi zápas fotbalistů na mistrovství světa. Nejúspěšnější tenista nastoupí na Centrálním kurtu proti Alejandru Fallovi z Kolumbie ve 14:00 SELČ, dvě hodiny před výkopem zápasu Švýcarsko - Chile v Jihoafrické republice.

Foto: Mick Tsikas, Reuters

Roger Federer během finále Australian Open

Článek

"Myslíte, že bych měl ve tři hodiny (místního času) odejít z kurtu? To se asi nestane," uvedl šestinásobný wimbledonský vítěz, jenž je sice fotbalovým fanouškem, ale i v době MS se snaží plně koncentrovat na tenis. "Už jsem v minulosti nastupoval k zápasům v momentech, které pro mě byly hodně důležité. Například loni jsem často hrál a myslel na to, že možná manželka Mirka porodí," uvedl otec téměř ročních dvojčat.

"To bylo přece jen trochu důležitější, než když Švýcaři od tří odpoledne hrají. Ale myslím, že stále mám šanci něco z toho fotbalu vidět," dodal osmadvacetiletý Federer.

Šestnáctinásobný grandslamový vítěz se dokonce na přání trenéra Ottmara Hitzfelda s členy fotbalové reprezentace v minulosti setkal, aby na ně přenesl něco ze své suverenity. A jeho kouzlo minimálně pro první zápas MS zabralo - podceňovaní Švýcaři šokovali výhrou nad mistry Evropy ze Španělska.

"Hitzfeld mi zavolal a požádal mě, jestli bych nemohl přijet a setkat se s týmem, abych je trochu inspiroval a řekl jim, jak se vyrovnávám s tlakem," prozradil Federer. "Myslím, že od té doby neprohráli. A pokud jsem tomu pomohl třeba jen jedním procentem, tak jsem šťastný, že to fungovalo," dodala aktuální světová dvojka.

Federer díky fotbalistům vyhrál nevyhlášený minisouboj s dlouholetým rivalem Rafaelem Nadalem ze Španělska, jenž mu taky okamžitě poté, co se v Londýně potkali, k vítězství gratuloval. "Oba víme, že špatné časy mohou přijít hodně rychle. Ale po takovém zápase můžete začít snít, že na šampionátu dojdete daleko," dodal Federer.

Reklama