Hlavní obsah

Na Slovensku vládne fotbalová euforie

BRATISLAVA

Po senzačním vítězství slovenských fotbalistů nad Itálií vládne u našich sousedů fotbalová euforie. „Je to fantastické. Nikdo jim už nevěřil a oni to dokázali. Porazit mistry světa a postoupit ze skupiny, to je jak ze snu,“ řekl deníku Právo Ondrej, který se stovkami lidí fandil před obří obrazovkou na bratislavském náměstí v nové městské části Eurovea.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Slovenští fotbaloví fanoušci v Bratislavě

Článek

Po posledním hvizdu rozhodčího propukla na náměstí obrovská radost. Lidé se objímali, nad hlavami zavlály slovenské vlajky. „Jasně jsme Italy přehráli. Byli jsme lepší a dali jsme tři góly,“ neskrývala nadšení Eva, která měla tváře pomalované státními znaky. „Už je všichni posílali domů a oni to dokázali. Doufám, že ještě neřekli poslední slovo a připraví další překvapení,“ dodal její přítel Jano.

Fanoušci se rozcházeli s tím, že při dalším utkání se určitě opět sejdou na náměstí. „Možná, že budeme fandit našim ještě na několika zápasech na mistrovství. Když jsme porazili mistry světa, můžeme porazit všechny,“ neskrýval optimismus Fero.

Pesimismus a nedůvěra po slabších výkonech Slováků v prvních dvou zápasech, byly rázem pryč a předchozí nevýrazné výkony byly zapomenuty. „Jsou to naši hrdinové,“ prohlásil odcházející Ondrej.

Reklama

Související témata: