Hlavní obsah

VIDEO: Zhrzení Němci chtějí zázračnou chobotnici ugrilovat či předhodit žralokovi

Mít zázračné schopnosti, to se ve světě lidí často neodpouští. Přesvědčila se o tom i zázračná chobotnice z akvária Mořský svět v Oberhausenu. Hlavonožec Paul zatím správně předpověděl výsledky všech zápasů německé reprezentace na mistrovství světa v Jihoafrické republice. A když se teď naplnila věštba porážky se Španělskem, někteří fanoušci to nemohou chobotnici odpustit.

Foto: Sport.cz

Chobotnice Paul tipuje postup Španělska do finále MS.

Článek

Semifinálový duel v Durbanu potvrdil, že záhadný tvor z Mořského světa v Oberhausenu patří k největším persónám fotbalového šampionátu. Výsledky německého týmu předpovídá chobotnice se stoprocentní úspěšností. Jak Paul předem věděl, že Löwovi hoši zametou s Anglií či Argentinou, stejně tak avizoval, že prohrají se Srbskem a nyní i se Španělskem. Takového bookmakera zkrátka nemá žádná sázková kancelář na světě!

„Chobotnice mají devět mozků, takže musí mít i zvláštní schopnosti,“ usmívá se Paulův pečovatel Oliver Walenciak.

Má to však jeden háček. Někteří příznivci německé reprezentace po porážce se Španělskem nemohou Paulovi prominout jeho krutou neomylnost. Jako by za vyřazení v semifinále mohla nebohá chobotnice...

Všechna zlost poražených se obrátila proti Paulovi

Na několika internetových sociálních sítích se objevily výzvy, aby Paula upekli, ugrilovali nebo nakrájeli do salátu. „Jiní by ho nejraději hodili do bazénu se žralokem,“ bilancuje reakce německý deník Der Western. V berlínském fanouškovském parku se prý dokonce zpívaly písničky proti chobotnici.

„Vždycky se najdou lidé, kteří chtějí naši chobotnici sníst. Ona se ale nestydí a my jsme tu proto, abychom ji ochránili. O svůj život se bát nemusí,“ zůstává v klid Paulův chovatel Walenciak.

Jeho svěřenec je vždy vypuštěn ke dvěma krabicím, které ukrývají potravu. Na každé z nich je vlajka aktérů nejbližšího utkání. A čí box zázračná chapadla ovinou, ten zaručeně vyhraje...

Pokud jde o zápas o 3. místo s Uruguayí, chobotnice ho bude předpovídat v pátek. A zatím není jasné, zda Paul natipuje také výsledek finále mezi Nizozemskem a Španělskem. Nicméně Holanďani berou Paulovy schopnosti smrtelně vážně. „Zatím je brzy na předpovědi. Telefonátem do Mořského světa jsme zjistili, že až do soboty chobotnice finále určitě tipovat nebude. Doufejme, že pokud k tomu dojde, vybere si Paul holandskou mušli,“ napsal seriózní nizozemský De Telegraaf.

Reklama

Související témata: