Hlavní obsah

VIDEO: Chobotnice se prý mýlí. MS vyhrají "oranjes", kontruje singapurský papoušek

SINGAPUR

Evropa má svou německou chobotnici Paula, Malajsie a celá Asie s ní zase věštícího papouška Maniho. Stejně neomylného, protože také on dokázal přesně předpovědět čtyři semifinalisty světového fotbalového šampionátu, což samozřejmě vzbudilo nejen v jeho domovském Singapuru, ale i po Malajsii a celém asijském kontinentu, obrovské pozdvižení. V tipu na finále se však oba zázrační zástupci zvířecí říše rozešli - zatímco chobotnice věří Španělsku, sedmiletý papoušek Mani předpovídá triumf Nizozemců.

Foto: Athar Hussain, Reuters

Neomylný sedmiletý singapurský papoušek Mani věští za budoucí mistry světa Nizozemce.

Článek

Zatím prý se psychotronickými schopnostmi obdařený papoušek Mani patřící osmdesátiletému Indovi Munniyappanovi nespletl ani jednou. Čtyři postupující do semifinále určil přesně, karty s vlajkami Španělska, Nizozemska, Uruguaye a Německa obrátil bez váhání.

Chobotnice Paul věští jako nového mistra světa Španělsko...foto: Reuters/Wolfgang Rattay

Narozdíl od chobotnice hodující si na potravě z misek označených vlajkami dvou soupeřů totiž sedmiletý Mani obrací karty s vlaječkami. Singapurská média sice úspěšnost jejích věšteb zpochybňují, neboť uvedla, že při tipování finalistů se spletla a místo Nizozemska vybrala Uruguay, ale majitel papouška tvrdí, že jde o čirou závist.

„Co vybere, je stoprocentně pravda,“ tvrdí Ind Munniyappan, který má svůj stánek před restaurantem Komali na jedné z hlavních singapurských ulic. Až dosud papoušek věštil zájemcům, zda mají vstoupit do manželství, vytahoval jim čísla do loterie, předpovídal štěstí a lásku, ale během šampionátu se specializoval na fotbal a  jeho popularita prudce stoupla.

„Tržby se nám výrazně zvýšily, protože teď chodí za papouškem daleko víc lidí,“ pochvaluje si ředitel podniku Balu Balasubramani. „V neděli se potáhnou čísla velké národní loterie a protože Mani se v případě fotbalového šampionátu nemýlil, chtějí od něj šťastná čísla, na která mají vsadit.“

Před nedělním finálovým duelem Španělska s Nizozemskem vyšel Mani z klece a bez sebemenšího váhání otočil kartu s vlajkou Nizozemska. Příznivci „oranjes“ jsou samozřejmě nadšení, že narozdíl od nepřející chobotnice fandí papoušek jim, ale až nedělní večerní duel ukáže, který ze zástupců zvířecí říše má zázračnější schopnosti.

Reklama

Související témata: