Hlavní obsah

Kolumbijská zpěvačka Shakira bude fandit Španělům

JOHANNESBURG

Španělským fotbalistům bude ve finále mistrovství světa v JAR proti Nizozemsku držet palce nejedna celebrita. Úřadujícím mistrům Evropy fandí i hlavní hvězda závěrečného ceremoniálu mistrovství kolumbijská zpěvačka Shakira, která je prý velkou fotbalovou fanatičkou.

Foto: Thomas Mukoya , Reuters

Kolumbijská zpěvačka Shakira bude hlavní hvězdou závěrečného ceremoniálu.

Článek

I proto prý neváhala, když dostala nabídku nazpívat hymnu šampionátu Waka Waka.

"Přeju to Španělsku. Jsem Hispánka, tak nemohu přeci fandit někomu jinému," uvedla Shakira, která po otcových předcích i trochu španělské krve. "Navíc na mě udělaly dojem góly Davida Villy. A Gerald Piqué je zas skvělý obránce," dodala jedna z nejslavnějších hudebnic současnosti.

O fotbal se vždy zajímala, ale během šampionátu se z ní prý stal opravdový fotbalový fanatik. "Celý den nemluvím o ničem jiném. O tom se mi nikdy nesnilo," prozradila Shakira. Zda však skutečně finále vyhraje Španělsko, si sama netroufla odhadnout. "Koho tipovala ta chobotnice? Španěly? Tak to je dobře," dodala.

"Už se nemohu dočkat, až budu na hřišti" 

Třiatřicetiletá Shakira se zúčastnila již finále šampionátu před čtyřmi lety v Berlíně. Mistrovství v JAR pak pomáhala zahájit na úvodním koncertu a nyní ho i uzavře. "Už se nemůžu dočkat, až budu na hřišti. Tohle byl jeden z nejvíce vzrušujících měsíců mého života a vystoupení na zahajovacím koncertu bylo tím nejemocionálnějším momentem mé kariéry. Doufám, že nyní to bude ještě lepší," dodala.

Kromě Shakiry se závěrečného ceremoniálu zúčastní také místní umělci v čele s chórem Ladysmith Black Mambazo oceněným prestižní hudební cenou Grammy. "Úvodní ceremoniál byl poctou jihoafrické tradici, nyní chceme předvést také něco moderního," uvedl marketingový ředitel organizační komise MS Derek Carstens. "Zároveň chceme znovu ukázat ducha Afriky," dodal.

Závěrečný ceremoniál začne v neděli v 18:30. O dvě hodiny později bude mít výkop finálový zápas.

Reklama

Související témata: