Hlavní obsah

"Jimmy Jump" zaplatí za vběhnutí na hřiště při finále MS 210 eur

Španělský fanoušek, který v neděli vběhl na hřiště před začátkem finále fotbalového šampionátu v JAR a snažil se nasadit čepici na trofej pro mistry světa, dostal pokutu 210 eur (asi 5300 korun). Častý narušitel sportovních a kulturních akcí, známý jako Jimmy Jump, strávil 20 hodin ve vězení, než mu soud ve zrychleném řízení udělil peněžitý trest.

Foto: Eugene Hoshiko, ČTK/AP

Jimmy se snaží nasadit červenou čepici na pohár pro vítěze.

Článek

K incidentu došlo krátce před nástupem finalistů na trávník. V tu chvíli byla slavná trofej bez dozoru uprostřed hřiště poté, co ji tam donesl kapitán bývalých šampionů Ital Fabio Cannavaro. Ve chvíli, kdy Jimmy Jump k trofeji doběhl, zastavila ho ochranka a odvedla tunelem ze hřiště, kde ho předala policii.

Čtyřiatřicetiletý Jimmy Jump je téměř profesionálním narušitelem veřejných akcí. Jen pár dní před startem šampionátu se v přímém přenosu objevil na pódiu při celoevropské hudební soutěži Eurovision. Na kontě má i desítky vniknutí na hřiště při sportovních akcích typu finále fotbalové Ligy mistrů, rugbyového šampionátu, ale třeba i při vodním pólu.

Členové ochranky vynášejí Jimmyho ze hřiště.foto: ČTK/AP/Themba Hadebe

Jeho poznávacím znakem je červená čepice, kterou se snažil nasadit sportovních hvězdám jako fotbalistovi Lionelu Messimu či tenistovi Rogeru Federerovi. Dokonce má svou vlastní webovou stránku a je členem sdružení "jumperů", s nimiž propaguje dokumentární film o slavných narušeních zápasů.

Reklama