Hlavní obsah

Chobotnici Paula chce zaměstnat sázková kancelář, nabízí plat 100 tisíc

PRAHA

Sto tisíc měsíčně. Nabídka, která se neodmítá. Komu? Adresát je všem dobře znám - chobotnice Paul. Ano, právě on. Hlavonožec s vakovitým tělem a osmi rameny. Ten tvor, který během mistrovství světa ve fotbale v Jihoafrické republice sedmkrát ukázal na vítěze. Nikdy se nemýlil. Ideální bookmaker. Proto ho chce ruská sázková společnost Bet League.

Foto: ČTK/AP

Chobotnice Paul z Oberhausenu má jasno - chápe se po krabičce s německou vlajkou, což znamená, že Němci vyřadí i Argentinu...

Článek

Jeho plat má být téměř dvojnásobný oproti současným pracovníkům sázkové kanceláře. „Máme 120 zaměstnanců, ti nejlepší vydělají okolo 3000 dolarů. Paul dostane o 2000 více,“ prohlásil rezolutně spolumajitel firmy Oleg Žuravskij, který nabízí akváriu v německém Oberhausenu za dva roky spolupráce 100 tisíc dolarů, což jsou v přepočtu téměř dva milióny korun.

Co na to oslovený, se agentury nezmiňují. Ale odpověď tu přece je. „Otázka o prodeji nebo zapůjčení je bezpředmětná. Paul si užívá zaslouženého odpočinku v akváriu v Oberhausenu,“ dala všem vědět Kerstin Kühnová, mluvčí akvária Mořský svět.

Paul je po fotbalovém šampionátu na roztrhání. Město Caraballino mu nabídlo čestné občanství a místní podnikatel toužil za 30 tisíc eur odkoupit tuto celebritu. ZOO v Madridu chtělo zase provést směnu za jiné zvíře. Výsledek byl ale pokaždé stejný. Paul dopracoval a už jen lenoší.

Reklama

Související témata: