Hlavní obsah

Fotbalová Anglie požaduje, aby trenér Capello u reprezentace zůstal další dva roky

Fotbalová Anglie nechce dopustit, aby italský kouč Fabio Capello opustil po světovém šampionátu v Jižní Africe její reprezentaci a zamířil do milánského Interu. „Chceme, aby zůstal až do mistrovství Evropy v roce 2012. Ještě před odletem do Afriky se sejdeme a určitě se dohodneme,“ prohlásil předseda sir David Richards.

Článek

Vlnu zděšení a hotové mediální šílenství vyvolala na ostrovech zpráva, že milánský Inter uvolnil portugalského kouče José Mourinha do Realu Madrid jen proto, že je dohodnut na angažmá s trenérem anglické fotbalové reprezentace Fabio Capellem.

Doložky, které byly zrušeny

Ten má ve smlouvě datované do roku 2012 skutečně dvě doložky. Jedna uvádí, že může být v případě nezdaru na mistrovství světa propuštěn, druhá mluví o tom, že italský kouč může po šampionátu vstoupit sám do jednání s kluby, které by o něho měly zájem.

„Ale zmiňované doložky ve smlouvě jsme po vzájemné dohodě zrušili už před měsícem,“ prozradil sir Richards, že jedna schůzka s Capellem už se konala a druhá je naplánována na úterý.

Capello myslí jen na Afriku

„Mluvili jsme spolu a on se teď plně soustřeďuje jen a jen na mistrovství světa a zisk poháru pro mistry světa. Chceme, aby zůstal další dva roky a on také odcházet nemíní. V úterý se dohodneme,“ je si jistý Richards.

I Capello se nechal slyšet, že žádné námluvy s milánským Interem nevede. „Všechno jsou to lži, žádné rozhovory s Interem jsem nevedl a nevedu,“ popřel zvěsti, že se chce vrátit z Anglie domů do Itálie.

Přesto z tábora anglické asociace proskočily informace, že přece jen existují sporné body, které se musí před odletem reprezentace Albionu na mistrovství světa dořešit. Jedním je plat, jenž je Capellovi vyplácen v eurech, jehož hodnota v poslední době povážlivě klesá, druhým pak výše daní, které musí italský trenér v Anglii platit.

„Právníci řešení najdou, takže k dohodě dojde,“ jsou si jistí představitelé anglické fotbalové asociace.

Reklama

Související témata: