Hlavní obsah

O Robbenově cestě na mistrovství světa se rozhodne v pondělí

ROTTERDAM

Až v pondělí se definitivně rozhodne o tom, zda zraněný nizozemský fotbalista Arjen Robben odcestuje na světový šampionát do Jižní Afriky. Jeden z pilířů sestavy "tulipánů", který si v sobotním přípravném duelu s Maďarskem (6:1) poranil stehenní sval, v neděli absolvoval v nemocnici v Rotterdamu důkladné vyšetření včetně magnetické rezonance. Výsledky budou známy v pondělí.

Foto: Michael Kooren , Reuters

Účast Arjena Robbena na mistrovství světa ještě není jistá.

Článek

Podle agentury SID, která odkazuje na zdroje z rotterdamské nemocnice, neukázalo vyšetření nic překvapivého. Bližší podrobnosti Robbenova zdravotního stavu zatím nejsou známy.

V nizozemských médiích sílí spekulace, že útočník Bayernu Mnichov na šampionát neodjede. Jako jeden z uvažovaných náhradníků je zmiňován ostřílený Ruud van Nistelrooij, který se nedostal do původní nominace trenéra Berta van Marwijka.

Sám kouč ale věří, že záložník Bayernu Mnichov nakonec bude schopný přicestovat za týmem, který v neděli odletěl do Afriky. Podle nizozemské rozhlasové stanice NOS Van Marwijk prohlásil, že Robbenovo zranění není tak zlé, jak se lékaři původně obávali. "Rozhodl jsem se místo Arjena nepovolávat žádného náhradníka. Chci mu dát veškerou šanci zúčastnit se mistrovství světa," uvedl nizozemský trenér.

Robben utrpěl zranění čtyři minuty před koncem sobotního duelu v době, kdy Nizozemci vedli vysoko 6:1. Při pokusu o přihrávku patičkou pod sebe špatně došlápl a odkulhal s poraněným stehenním svalem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články